facebook-pixel
Recipe Search ResultsTυρόπιτα γρήγορη και εύκολη
Ab logo
  • Tυρόπιτα γρήγορη και εύκολη
Tυρόπιτα γρήγορη και εύκολη

Tυρόπιτα γρήγορη και εύκολη

by AB FOODSTORIES
Average
>60'
5/5
Low

Ingredients forPeople

15 servings
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1/2 κ. γ. ξερή μαντζουράνα ή δυόσμος
  • 3 αβγά μεσαίου μεγέθους
  • 250 γρ. γάλα φρέσκο
  • πιπέρι χοντροτριμμένο
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1/2 κ. γ. ξερή μαντζουράνα ή δυόσμος
  • 3 αβγά μεσαίου μεγέθους
  • 250 γρ. γάλα φρέσκο
  • πιπέρι χοντροτριμμένο

Start cooking

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί διαμέτρου 32 εκ. και στρώνουμε μέσα 1 φύλλο, αφήνοντας το μισό να εξέχει. Το ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο. Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, στρώνουμε από πάνω του άλλα δύο φύλλα. Από πάνω στρώνουμε ακόμη ένα φύλλο, σουρωμένο αυτή τη φορά, έτσι ώστε να είναι πλισέ. Το βουτυρώνουμε. Κάνουμε το ίδιο με ακόμη ένα φύλλο. Απλώνουμε από πάνω τη φέτα, φροντίζοντας ώστε να μπαίνει μέσα στις πτυχώσεις των φύλλων. Πασπαλίζουμε με τη μαντζουράνα ή το δυόσμο και το πιπέρι. Καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο, το οποίο επίσης σουρώνουμε και βουτυρώνουμε. Διπλώνουμε από πάνω τα φύλλα που εξέχουν, σουρώνοντας και βουτυρώνοντάς τα ένα ένα. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά να ασπρίσουν και προσθέτουμε το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε την πίτα. Την αφήνουμε 15 λεπτά, ώστε να απορροφήσει το μείγμα του αυγού. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και ψήνουμε την τυρόπιτα για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Τη σερβίρουμε ζεστή η κρύα.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Everyday recipe
Lunch
Pizza/pie

Shop recipe for 15 servings

  • Βούτυρο Ανάλατο 250g
    This item is temporarily unavailable
    7079539
  • 7069155
  • ΔYOΣMOΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΟΥΤΙ 15 GR
    This item is no longer available
    7069838
  • Τυρί Φέτα Πίνδου Σε Άλμη 400gr
    This item is no longer available
    7129341