Κρητική παντζαροσαλάτα με ξινομυζήθρα και dressing γιαουρτιού με καρύδια
από Akis Petretzikis
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Πάσχα
Σαλάτα
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες
- 500 γρ. βρασμένα παντζάρια
- 150 γρ. ξινομυζήθρα
- 100 g γιαούρτι (απλό, όχι στραγγιστό)
- 200 ml χυμοί πορτοκαλιών
- 40 ml ml ελαιόλαδο
- 25 ml ml μπαλσάμικο λευκό
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
- αλάτι
- λευκό πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 100 g φέτα σε κύβους (για το σερβίρισμα)
- 50 g καρύδια (για το σερβίρισμα)
- μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου (για το σερβίρισμα)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7063905
7076032
7064466
7136110
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
1. Κόβουμε τα παντζάρια σε φέτες (πάχους 4-5χιλ).
2. Ξεπλένουμε τις φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τον χυμό πορτοκαλιού, τα 20ml ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και το τζίντζερ, και τις αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2-3 ώρες.
3. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ξινομυζήθρα, το γιαούρτι, το μπαλσάμικο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
4. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλατοπίπερο χρειάζεται.
5. Όταν τα παντζάρια πάρουν ωραία γεύση, τα στραγγίζουμε και τα στρώνουμε εναλλάξ σε μια πιατέλα με το dressing.
6. Ενδιάμεσα, βάζουμε καρύδια και κομματάκια φέτας.
7. Γαρνίρουμε με τον δυόσμο και επιπλέον ελαιόλαδο εάν χρειαστεί.
8. Το ζουμί από τα παντζάρια μαζί με το πορτοκάλι εγώ το πίνω :-) ή το περιχύνω τη σαλάτα.
9. Σερβίρουμε!
2. Ξεπλένουμε τις φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τον χυμό πορτοκαλιού, τα 20ml ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και το τζίντζερ, και τις αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2-3 ώρες.
3. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ξινομυζήθρα, το γιαούρτι, το μπαλσάμικο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
4. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλατοπίπερο χρειάζεται.
5. Όταν τα παντζάρια πάρουν ωραία γεύση, τα στραγγίζουμε και τα στρώνουμε εναλλάξ σε μια πιατέλα με το dressing.
6. Ενδιάμεσα, βάζουμε καρύδια και κομματάκια φέτας.
7. Γαρνίρουμε με τον δυόσμο και επιπλέον ελαιόλαδο εάν χρειαστεί.
8. Το ζουμί από τα παντζάρια μαζί με το πορτοκάλι εγώ το πίνω :-) ή το περιχύνω τη σαλάτα.
9. Σερβίρουμε!
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Άνοιξη
Σαλάτα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7063905
7076032
7064466
7136110
Για δες 4 ακόμη προϊόντα