facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης Συνταγών«Καλόγερος Νάξου», μοσχαράκι με μελιτζάνες και τυρί
Ab logo
  • «Καλόγερος Νάξου», μοσχαράκι με μελιτζάνες και τυρί
«Καλόγερος Νάξου», μοσχαράκι με μελιτζάνες και τυρί

«Καλόγερος Νάξου», μοσχαράκι με μελιτζάνες και τυρί

από AB FOODSTORIES
Η Νάξος είναι ένα αύταρκες νησί, αφού παράγει νοστιμότατα κηπευτικά, έχει δικά της μοσχάρια και είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα μοναδικά της τυριά. Ο καλόγερος Νάξου είναι ένα κλασικό παραδοσιακό φαγητό που συνδυάζει υπέροχα τα καλούδια του τόπου, το μοσχάρι με τη μελιτζάνα και τα περίφημα τυριά του νησιού.
Εύκολη
>60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 90 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας «H ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» + έξτρα για τηγάνισμα και ράντισμα
  • 800 g μοσχαρίσια ελιά, σε κύβους
  • 800 g φρέσκια ντομάτα «ΑΒ fresh to go», ψιλοκομμένη (για το μοσχάρι)
  • 300 g κρεμμύδια «ΑΒ fresh to go», ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο «ΑΒ fresh to go», κοπανισμένες
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 μπαχάρια, κοπανισμένα
  • 1 ματσάκι βασιλικός
  • 3 ντομάτες, σε φέτες
  • 5 μελιτζάνες φλάσκες «ΑΒ fresh to go»
  • 200 g γραβιέρα Νάξου
  • 200 g μυζήθρα Σουρωτή Κουρούπας «ΑΒ Επιλογή»
  • 90 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας «H ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» + έξτρα για τηγάνισμα και ράντισμα
  • 800 g μοσχαρίσια ελιά, σε κύβους
  • 800 g φρέσκια ντομάτα «ΑΒ fresh to go», ψιλοκομμένη (για το μοσχάρι)
  • 300 g κρεμμύδια «ΑΒ fresh to go», ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο «ΑΒ fresh to go», κοπανισμένες
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 μπαχάρια, κοπανισμένα
  • 1 ματσάκι βασιλικός
  • 3 ντομάτες, σε φέτες
  • 5 μελιτζάνες φλάσκες «ΑΒ fresh to go»
  • 200 g γραβιέρα Νάξου
  • 200 g μυζήθρα Σουρωτή Κουρούπας «ΑΒ Επιλογή»

Ας μαγειρέψουμε

• Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο, να ροδίσει. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει, ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα με όλα του τα ζουμιά. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 1½ ώρα ή μέχρι να γίνει, με κλειστό καπάκι. Δεν χρειάζεται έξτρα νερό, γιατί είναι με φρέσκια ντομάτα, αλλά, αν δούμε ότι στεγνώνει, προσθέτουμε λίγο. Τέλος, ρίχνουμε τον βασιλικό χοντροκομμένο και αποσύρουμε από τη φωτιά. • Εν τω μεταξύ, κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και τις χαράζουμε διαγωνίως στο εξωτερικό τους με ένα μαχαίρι, χωρίς να τρυπήσουμε τη σάρκα. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε καλά και είτε τις τηγανίζουμε είτε τις ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί στον φούρνο, αλειμμένες καλά με ελαιόλαδο, στους 170°C, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. • Τις αναποδογυρίζουμε μέσα στο ταψί και τις γεμίζουμε με το μαγειρεμένο μοσχάρι. Από πάνω μοιράζουμε τα τυριά και στρώνουμε τις ντομάτες. Τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στον φούρνο, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Κυριακάτικο Γεύμα
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • 7152470
  • Τομάτα Ψιλοκομμένη 400 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7085829
  • Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Συσκευασμένα
    ~1,5 κιλ
    ~1,48€/kg
    ~€2,22
    7064216
  • Σκόρδα Ξερά Δίχτυ Ελληνικά
    1,98 €/ τεμ
    €1,98
    7064241