Αποτελέσματα Αναζήτησης Συνταγών«Μπάλα» τυριού με ξηρούς καρπούς και σπιτικά κριτσίνια
Ab logo
  • «Μπάλα» τυριού με ξηρούς καρπούς και σπιτικά κριτσίνια

«Μπάλα» τυριού με ξηρούς καρπούς και σπιτικά κριτσίνια

από MADEWITHAB

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Χριστούγεννα
Συνοδευτικά
«Μπάλα» τυριού με ξηρούς καρπούς και σπιτικά κριτσίνια

Θα χρειαστώ υλικά για 30 μερίδες

30 μερίδες
  • 100 ml χλιαρό νερό (για τα κριτσίνια)
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (για τα κριτσίνια)
  • ελάχιστη ζάχαρη (για τα κριτσίνια)
  • 2 φλ. αλεύρι, σε τρία ίσα μέρη (για τα κριτσίνια)
  • 1 κ.γ. αλάτι (για τα κριτσίνια)
  • 150 g σουσάμι ή μαυροσούσαμο (για τα κριτσίνια)
  • 1 φλ. φιστίκια αλατισμένα, χοντροσπασμένα
  • 1 φλ. αμύγδαλα αλατισμένα, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  • 300 g αλμυρά κράκερ
  • 300 g τυρί κρέμα
  • 150 g γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

• Κριτσίνια: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει. • Προσθέτουμε το πρώτο μέρος του αλευριού και το αλάτι και ανακατεύουμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνουμε τη δεύτερη δόση από το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε και λίγο από το υπόλοιπο αλεύρι (ή όσο χρειαστεί), αυξάνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και συνεχίζουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ζυμάρι που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Η ζύμη πρέπει να γίνει λεία και ελαστική. Την κάνουμε μπάλα, κόβουμε κομμάτια (περίπου 30) σε μέγεθος καρυδιού και τα πλάθουμε σε λωρίδες. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και βάζουμε μέσα το ταψί με τα κριτσίνια, ώστε να ζεσταίνονται κατά την προθέρμανση (για 10-15 λεπτά). Ψήνουμε για 10 λεπτά, τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά. Δεν πρέπει να ροδίσουν έντονα, αλλά να είναι τραγανά και αφράτα. • «Μπάλα» τυριού: Βάζουμε τα μισά κράκερ στο μούλτι και τα θρυμματίζουμε. • Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε τα τριμμένα κράκερ, τη γραβιέρα, τις πιπεριές, τα μισά φιστίκια και αμύγδαλα, λίγο μαϊντανό και σχοινόπρασο και τα ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. • Σε έναν δίσκο σπάμε τα υπόλοιπα κράκερ και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα μυρωδικά και ξηρούς καρπούς. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το φτιάχνουμε μια μπάλα, την οποία κυλάμε στο δίσκο με τα υλικά, ώστε να κολλήσουν πάνω, και σερβίρουμε με τα κριτσίνια.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Μεσημεριανό
Χειμώνας
Συνοδευτικά
  • «Μπάλα» τυριού με ξηρούς καρπούς και σπιτικά κριτσίνια