“Πίτσα” από αραβική πίτα ολικής άλεσης, με κασέρι και λαχανικά
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Πίτσα/Πίτα

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες
- 2 κ.σ. θρυμματισμένη φέτα
- 15 κ.σ. συσκευασμένη τριφτή τομάτα (ή έτοιμη σάλτσα τομάτας)
- 5 φλ. χοντροτριμμένο κασέρι της αρεσκείας μας
- 5 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
- 1 αραβική πίτα ολικής άλεσης, μεσαίου μεγέθους
- 2 - 4 μέτρια φρέσκα, άσπρα μανιτάρια, καθαρισμένα με νοτισμένο πανάκι και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 5 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 5 μέτρια τομάτα, κομμένη σε στρογγυλές φέτες
- αλάτι
- 2147483647 κ.γ. ξερό εστραγκόν, τριμμένο
- πιπέρι
Ας μαγειρέψουμε
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 C.
• Απλώνουμε την αραβική πίτα σε ένα ταψάκι, στρωμένο με χαρτί ψησίματος και την αλείφουμε με την τριφτή τομάτα (ή τη σάλτσα τομάτας). Πασπαλίζουμε με το μισό κασέρι και τη φέτα.
• Από πάνω σκορπίζουμε την πιπεριά και τα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το εστραγκόν και καλύπτουμε με τις φέτες τομάτας.
• Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε από πάνω το υπόλοιπο κασέρι και ψήνουμε για 5 - 6 λεπτά, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα, μέχρι να λιώσει το κασέρι.
• Τρώγεται αμέσως, ζεστή ή, αν θέλουμε, κρύα (άψητη), τυλιγμένη σε ρολό.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Μεσογειακή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σνακ
Χειμώνας,Όλες οι εποχές
Πίτσα/Πίτα