Αφράτο τσουρέκι από το Lurpak
από τον Στέλιο Παρλιάρο
Μια λαχταριστή συνταγή με Lurpak , για το πασχαλινό σας τραπέζι.
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Αξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Πάσχα
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 250 g βούτυρο αγελάδος Lurpak
- 200 g ζάχαρη
- 6 αβγά
- 5 g μαχλέπι
- 5 g μαστίχα τριμμένη ή μαστιχέλαιο
- 40 g μαγιά της μπύρας
- 750 g αλεύρι σκληρό
- 1 αβγό για επικάλυψη
- αμύγδαλο φιλέ
- 5 g αλάτι
- 200 g φρέσκο γάλα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7126181
7473026
7082534
7138311
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό. Σε μπολ βάζουμε τη μαγιά μπύρας και ρίχνουμε από πάνω το γάλα, ανακατεύοντας για αν διαλυθεί η μαγιά. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μαχλέπι, τα βγά και το μείγμα της μαγιάς και με τον γάντζο του μίξερ ζυμώνουμε έως ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί καλά. Σταδιακά ρίχνουμε το βούτυρο κρύο, συνεχίζοντας το χτύπημα για 25-30 λεπτά, ώσπου το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες μαστιχέλαιο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το ζυμάρι σε μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον, σκεπασμένο με πετσέτα για 30-60 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε με τα χέρια μας και χωρίζουμε στα δύο για να φτιάξουμε δύο τσουρέκια. Μοιράζουμε το καθένα σε τρία ίσα μέρη. Με αυτά πλάθουμε 3 μπαστούνια και φτιάνουμε μία πλεξούδα. Αν κολλάει στα χέρια μας το ζυμάρι, ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον να φουσκώσουν και να διπλασιάσουν τον όγκο τους. Αραιώνουμε το αβγό σε λίγο νερό ή γάλα και με αυτό αλείφουμε την πλεξούδα. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 45 λεπτά περίπου, μέχρι το τσουρέκι να ροδίσει.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Γλυκό
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7126181
7473026
7082534
7138311
Για δες 4 ακόμη προϊόντα