Αγκινάρες με σαλάτα κινόα, ξινόμηλο, αλμυρόγλυκα φιστίκια και μάραθα
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
Καμία
Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 5 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
- 1 σκελίδες σκόρδο, λιωμένη
- 90 ml ελαιόλαδο
- 2 ξινόμηλα, καθαρισμένα και σε φέτες
- 30 ml λεμόνι
- 1/2 φλ. κινόα
- 1/4 μάτσο μάραθο, ψιλοκομμένο
- 1/2 δόση αλμυρόγλυκα φιστίκια (βλ. παρακάτω συνταγή)
- 2 κ. σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
- 2 κ. σ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (Για τα αλμυρόγλυκα φιστίκια)
- 1 κ. σ. μέλι (Για τα αλμυρόγλυκα φιστίκια)
- 1/2 κ. γ. αλάτι (Για τα αλμυρόγλυκα φιστίκια)
- 1 κ. σ. ζάχαρη (Για τα αλμυρόγλυκα φιστίκια)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα φιστίκια σε ένα μικρό μπολ. Τα στρώνουμε σε ένα ταψί χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 5 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Παράλληλα, βράζουμε τις αγκινάρες με το χυμό λεμονιού, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 6-7 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, τις αγκινάρες με το σκόρδο και αλατοπίπερο για 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Βράζουμε το κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Αδειάζουμε σε μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
Σε μια πιατέλα ανακατεύουμε τα μάραθα με τα ξινόμηλα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι, το βαλσάμικο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το κινόα, τις αγκινάρες, τα αλμυρόγλυκα φιστίκια και σερβίρουμε.