facebook-pixel
Ab logo
  • Αγκινάρες τουρσί
Αγκινάρες τουρσί

Αγκινάρες τουρσί

από Σιμόνη Καφίρη
Μέτρια
>60'
4/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 25 αγκινάρες
  • 1/2 λίτρο ξίδι καλής ποιότητας, από κρασί
  • 1/2 λίτρο χυμό λεμονιών
  • 4 λεμόνι (ξύσμα)
  • ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • Αλάτι
  • 25 αγκινάρες
  • 1/2 λίτρο ξίδι καλής ποιότητας, από κρασί
  • 1/2 λίτρο χυμό λεμονιών
  • 4 λεμόνι (ξύσμα)
  • ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • Αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

Καθαρίζετε τις αγκινάρες από τα κοτσάνια τους, αφήνοντας στη βάση τους 3-4 εκ. Αφαιρείτε τα εξωτερικά σκληρά φύλλα τους. Με κοφτερό μαχαιράκι κόβετε τις μυτερές άκρες τους. Με ένα κουταλάκι βγάζετε το χνούδι που βρίσκεται στην καρδιά τους. Τις τρίβετε μία μία με λεμόνι και τις βυθίζετε μέσα μία γυάλινη ή πήλινη λεκάνη με αλατισμένο νερό και έξτρα χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν μέχρι  να τις καθαρίσετε όλες. Τις μεταφέρετε σε κατσαρόλα και ρίχνετε το ξίδι, τον χυμό και το μισό ξύσμα λεμονιού. Το υγρό πρέπει να τις σκεπάζει. Τις βράζετε μέχρι να τσιμπιούνται με το πιρούνι. Τις σουρώνετε, τις αλατίζετε και τις αφήνετε να στραγγίσουν αναποδογυρισμένες σε καθαρές πετσέτες με το κοτσανάκι επάνω για 12 ώρες. Τις μεταφέρετε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και τα γεμίζετε με ελαιόλαδο και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Διατηρούνται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 3 μήνες.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Άνοιξη,Καλοκαίρι
Απεριτίφ/Χωνευτικά

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Αγκινάρες Πάτοι Κατεψυγμένοι 400gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7081703
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    ~1 κιλ
    ~1,49€/kg
    ~€1,49
    7062945
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    ~1 κιλ
    ~1,49€/kg
    ~€1,49
    7062945
  • Ηλιέλαιο  1 Lt
    Το προϊόν είναι προσωρινά μη διαθέσιμο
    7086868