Ab logo
  • Αλμυρά μάφινς

Αλμυρά μάφινς

από Αναστάσιος Παπαλαζάρου

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Αλμυρά μάφινς

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 2 αβγά
  • 1 πλήρες γιαούρτι
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 75 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
  • 3 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ζαμπόν βραστό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες ή κύβους
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Large 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,41 Ε/ τεμ
    €2,46
  • Γιαούρτι Στραγγιστό 10% Λιπαρά 1 kgr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Φαρίνα  500 gr
    500 γρ
    0,78 Ε/ κιλ
    €0,39
  • Ας μαγειρέψουμε

    Χτυπάτε τα αβγά, αλατοπιπερώνετε ελαφρά (το ζαμπόν είναι αλμυρό) και προσθέτετε το αλεύρι, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά με τον αβγογδάρτη. Προσθέτετε το ζαμπόν και το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε ξανά. Λαδώνετε μια φόρμα για μάφινς με 6 υποδοχές και τις γεμίζετε με το μείγμα κατά τα 3/
    4. Ψήνετε τα μάφινς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20 λεπτά μέχρι δηλαδή να φουσκώσουν και να ροδίσει η επιφάνειά τους.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Πρωινό
    Όλες οι εποχές
    Απεριτίφ/Χωνευτικά
    • Αλμυρά μάφινς

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Large 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,41 Ε/ τεμ
    €2,46
  • Γιαούρτι Στραγγιστό 10% Λιπαρά 1 kgr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Φαρίνα  500 gr
    500 γρ
    0,78 Ε/ κιλ
    €0,39