Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΑλμυρή σαρλότ με κασέρι, ανθότυρο και καρδιές αγκινάρας
Ab logo
  • Αλμυρή σαρλότ με κασέρι, ανθότυρο και καρδιές αγκινάρας

Αλμυρή σαρλότ με κασέρι, ανθότυρο και καρδιές αγκινάρας

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Χριστούγεννα
Ορεκτικό
Αλμυρή σαρλότ με κασέρι, ανθότυρο και καρδιές αγκινάρας

Θα χρειαστώ υλικά για 10 μερίδες

10 μερίδες
  • 20 φέτες ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 350 γρ. καρδιές αγκινάρας κατεψυγμένες, ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 1 κ. γ. βασιλικός ξερός
  • 8 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 5 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 200 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Αλείφουμε με λίγο από το βούτυρο ένα στρογγυλό βαθύ σκεύος 22-24 εκ. αλλά και όλες τις φέτες ψωμιού με τις οποίες καλύπτουμε όλο το σκεύος και τα πλαϊνά του. Δεν θα χωρέσουν όλες. Οι υπόλοιπες θα μπουν στη συνέχεια. Φροντίζουμε να πιέζουμε λίγο τις φέτες μεταξύ τους για να μην υπάρχουν κενά. Ρίχνoυμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αλατίζουμε. Σοτάρουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε τις αγκινάρες και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τις αγκινάρες να μισοκρυώσουν. Στρώνουμε τη μισή ποσότητα από το κασέρι μέσα στο σκεύος και από πάνω αδειάζουμε το μείγμα με τις αγκινάρες. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το ανθότυρο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τις αγκινάρες. Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες βουτυρωμένες φέτες ψωμιού και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι. Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε τη σαρλότ να σταθεί για 15-20 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε σε μεγάλη πιατέλα και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Μεσημεριανό,Βραδινό
Χειμώνας
Ορεκτικό
  • Αλμυρή σαρλότ με κασέρι, ανθότυρο και καρδιές αγκινάρας