facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΑμυγδαλόπιτα με κρέμα πορτοκαλιού
Ab logo
  • Αμυγδαλόπιτα με κρέμα πορτοκαλιού
Αμυγδαλόπιτα με κρέμα πορτοκαλιού

Αμυγδαλόπιτα με κρέμα πορτοκαλιού

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δύσκολη
>60'
1/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

13 μερίδες
  • 320 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα πολύ ψιλά
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 7 (χωριστά το ασπράδι) αβγά
  • 2 (βράζεται ολόκληρο, με τη φλούδα και αλέθεται) πορτοκάλια
  • 4 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό (για το σιρόπι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 5 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
  • 6 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
  • 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (για την κρέμα)
  • 2 αβγά χτυπημένα (για την κρέμα)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού καβουρδισμένα αμύγδαλα (για την κρέμα)
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 320 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα πολύ ψιλά
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 7 (χωριστά το ασπράδι) αβγά
  • 2 (βράζεται ολόκληρο, με τη φλούδα και αλέθεται) πορτοκάλια
  • 4 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό (για το σιρόπι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 5 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
  • 6 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
  • 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (για την κρέμα)
  • 2 αβγά χτυπημένα (για την κρέμα)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού καβουρδισμένα αμύγδαλα (για την κρέμα)
  • 1 φλούδα λεμονιού

Ας μαγειρέψουμε

Χτυπάτε τα ασπράδια από τα αβγά σε ένα μεταλλικό μπολ, μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους και να ασπρίσουν. Προσθέτετε στο ίδιο μπολ τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, το σιμιγδάλι, τους κρόκους των αβγών χτυπημένους, το μπέικιν πάουντερ και το αμύγδαλο. Δουλεύετε το μίγμα, ώστε να γίνει ομοιογενές. Με μια ξύλινη σπάτουλα και με απαλές κινήσεις ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο δεύτερο μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Στο διάστημα αυτό ετοιμάζετε το σιρόπι. Μόλις βγει το ταψί από το φούρνο, το περιχύνετε με το κρύο σιρόπι. Ετοιμάζετε την κρέμα:Βράζετε τα τέσσερα φλιτζάνια γάλα, προσθέτετε τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού. Ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και ρίχνετε το κόρν φλάουρ, το οποίο έχετε διαλύσει στο ένα φλιτζάνι γάλα που έχετε κρατήσει. Δουλεύετε την κρέμα σιγά-σιγά με μια σπάτουλα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Την κατεβάζετε από τη φωτιά, αφαιρείτε τη φλούδα του λεμονιού και την αφήνετενα κρυώσει για 7 - 9 λεπτά. Προσθέτετε τα αβγά στο μίγμα. Αδειάζετε την κρέμα επάνω από τη βάση της πίτας, στρώνετε με μια σπάτουλα και πασπαλίζετε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 13 μερίδες

  • 7501523
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,63 €/ κιλ
    €0,65
    7066177