Ab logo
  • Ανηθοτυρόπιτα

Ανηθοτυρόπιτα

από Μυρσίνη Λαμπράκη

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Ανηθοτυρόπιτα

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 2 κουταλιές σούπας γάλα πλήρες αγελαδινό για το ράντισμα (για τα φύλλα)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι πράσινο (για τη γέμιση)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα πλήρες αγελαδινό (για τη γέμιση)
  • 5 (για τη γέμιση) αβγά
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη (για τη γέμιση)
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο (για τη γέμιση)
  • 400 γρ. φέτα τριμμένη (για τη γέμιση)
  • 1 κιλό ανθότυρο ανάλατο (για τη γέμιση)
  • 1 κουταλιά σούπας σουσάμι λευκό (για τα φύλλα)
  • 1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο ανάλατο αγελαδινό για το άλειμμα (για τα φύλλα)
  • 1 πακέτο φύλλα χωριάτικα ή κουρού
  • 1 κουταλιά σούπας άνηθος φρέσκος ψιλοκομμένος (για τη γέμιση)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    1 λιτ
    0,87 Ε/ λιτ
    €0,87
    7128101
  • ΠΙΠΕΡΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ 25 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064457
  • Μοσχοκάρυδο Τριμμένο 40 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064511
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    1 λιτ
    0,87 Ε/ λιτ
    €0,87
    7128101
  • Ας μαγειρέψουμε

    Για ένα μεγάλο ταψί 25χ35 εκ.Φτιάχνετε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνετε τα τυριά δουλεύοντάς τα με το χέρι σας για 1 με 2 λεπτά. Έπειτα προσθέτετε το γάλα, τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τον άνηθο. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά μαζί.Βουτυρώνετε ένα ταψί 25χ35 εκ., και απλώνετε δύο φύλλα τα οποία έχετε βουτυρώσει ελαφρά μεταξύ τους επίσης. Αφήνετε το φύλλο να περισσεύει περιμετρικά. Ρίχνετε τη γέμιση και στρώνετε με μια σπάτουλα. Απλώνετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα μεταξύ τους.Κόβετε τα φύλλα που περισσεύουν γύρω-γύρω και τα γυρίζετε προς τα μέσα για να σχηματίσετε τον κόθορο (στεφάνι).Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια (χωρίς να την κόψετε μέχρι κάτω), αλείφετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο βούτυρο και ραντίζετε με το γάλα. Πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε στους 180oC για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο.TIP Αν θέλετε μπορείτε να εμπλουτίσετε την πίτα και με άλλα αρωματικά που ταιριάζουν πολύ στα λευκά τυριά, όπως ο δυόσμος και ο μαϊντανός ή το φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Brunch
    Όλες οι εποχές
    Απεριτίφ/Χωνευτικά
    • Ανηθοτυρόπιτα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    1 λιτ
    0,87 Ε/ λιτ
    €0,87
    7128101
  • ΠΙΠΕΡΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ 25 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064457
  • Μοσχοκάρυδο Τριμμένο 40 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064511
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    1 λιτ
    0,87 Ε/ λιτ
    €0,87
    7128101