Ανοιχτή Πίτα με σταφίδες
από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Pancake Day
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας
- 2 φλιτζάνια σταφίδα σουλτανίνα Κρήτης ΑΒ
- 2 κουταλιές σούπας χυμόλεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
- 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- Λίγο βούτυρο για την ταρτιέρα
- 13 φλιτζάνια νερό
- 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
- 1 κουταλάκι γλυκού κοφτή κανέλα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7135835
7062945
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7126679
7062945
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Ετοιμάζετε τη βάση. Απλώνετε τη σφολιάτα σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα και με τα δάχτυλα τη σηκώνετε για να καλύψει και τα πλαϊνά τοιχώματα. Τη σκεπάζετε με μια λαδόκολλα και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σταθεροποιηθεί το σχήμα της. Την ψήνετε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.Βάζετε σε μια κατσαρόλα το 1/3 φλιτζανιού νερό μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα ζεσταίνετε ανακατεύοντάς τα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού και τους χυμούς τους. Ρίχνετε το υπόλοιπο νερό, τις σταφίδες, την καρυδόψιχα και την κανέλα, τα ανακατεύετε και τα σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να δέσει το μίγμα. Ρίχνετε τη γέμιση μέσα στην ταρτιέρα και
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Pancake Day
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7135835
7062945
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7126679
7062945
Για δες 4 ακόμη προϊόντα