Ας μαγειρέψουμε
Σε ένα ευρύχωρο σκεύος βράζετε τις φακές σε μισό λίτρο νερό για 20 λεπτά. Προσθέτετε τα ξηρά βερίκοκα και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 ακόμα λεπτά. Σε ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και την μελιτζάνα σε χαμηλή θερμοκρασία για 4-5 λεπτά να μαλακώσουν. Προσθέστε τα στη σούπα που βράζει μαζί με την τομάτα και την πιπεριά και όλα μαζί τα μπαχαρικά. Βράζετε μόλις για 5 λεπτά. Σερβίρετε την σούπα ζεστή, πασπαλισμένη με λίγο μαϊντανό και λίγο δυόσμο.