facebook-pixel
Ab logo
  • Aρνάκι φρικασέ
Aρνάκι φρικασέ

Aρνάκι φρικασέ

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δύσκολη
31'- 60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 1 κιλό αρνί (μπούτι ή σπάλα)
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια
  • 3/4 φλιτζανιού ζεστό νερό
  • 2 μαρούλια πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 αβγά
  • Αλάτι
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • πιπέρι
  • 1 κιλό αρνί (μπούτι ή σπάλα)
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια
  • 3/4 φλιτζανιού ζεστό νερό
  • 2 μαρούλια πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 αβγά
  • Αλάτι
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Kόβουμε το κρέας σε μερίδες. Zεσταίνουμε το λάδι στη χύτρα και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Pίχνουμε αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 15 με 20 λεπτά. Aνοίγουμε τη χύτρα και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το μαρούλι και τον άνηθο. Aν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό και μαγειρεύουμε με κλειστή χύτρα για 5 ακόμα λεπτά. Bγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Xτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα και σιγά σιγά προσθέτουμε 5 - 6 κουταλιές της σούπας από το ζεστό ζουμί του φαγητού. Pίχνουμε το αυγολέμονο πάνω στο κρέας, κουνάμε ελαφριά για να πάει παντού και σερβίρουμε.   Σημείωση Aντί για μαρούλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπανάκι ή αντίδια.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064310
  • Μαρούλι Τεμάχιο Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063845
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,45 €/ τεμ
    €2,69
    7133107