Ab logo
  • Αρνάκι γκιούλμπασι

Αρνάκι γκιούλμπασι

από #MadeWithAB

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Αρνάκι γκιούλμπασι

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 2 kg αρνάκι μπούτι κομμένο από τον κρεοπώλη σε μερίδες, χωρίς κόκκαλο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ/σ μουστάρδα σε σκόνη
  • 50 ml φρέσκος χυμός λεμόνι
  • 5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 3 κ/γ φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ/γ ξερό θρούμπι
  • 250 g κεφαλοτύρι πικάντικο σε μικρούς κύβους
  • 3 κομμάτια λαδόκολλα
  • πιπέρι
  • σπάγκο για το τύλιγμα

Ας μαγειρέψουμε

1. Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. 2. Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά. 3. Ανακατεύουμε όλα αυτά τα υλικά καλά για να δημιουργήσουμε μια ""πάστα"" που αν είναι πολύ πηχτή την αραιώνουμε με 1 κ/σ νερό. 4. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα κομμάτια του αρνιού και τις πατάτες και τα αλείφουμε καλά έτσι ώστε να καλυφτούν από όλες τις πλευρές. 5. Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο ταψί και σταυρωτά βάζουμε και το δεύτερο κομμάτι και το τρίτο. 6. Βάζουμε μέσα το αρνάκι με τις πατάτες και το κλείνουμε σφικτά διπλώνοντάς το καλά, σαν πακέτο. Δένουμε με τον σπάγκο όχι πολύ σφικτά και ψήνουμε στο φούρνο για 150’ στους 200οC με αέρα. 7. Μετά το ανοίγουμε πολύ προσεκτικά το ""πακέτο"" γιατί θα βγουν πολλοί υδρατμοί, και προσθέτουμε το τυρί. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15’ ακόμα μέχρι να ροδίσει το κρέας και να λιώσει και το τυρί.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
  • Αρνάκι γκιούλμπασι