Αρνάκι γκιούλμπασι Πάτρας
από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1,5 κιλά μπούτι αρνίσιο
- 100 γρ. σκληρό κεφαλοτύρι
- 8 σκελίδες σκόρδο
- 1,5 λεμόνια
- 50 γρ. βούτυρο
- Αλάτι
- πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7081270
7077171
7064239
7062945
Για δες 3 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Πλένετε το κρέας και το καθαρίζετε από το πολύ λίπος του. Το τρίβετε με το λεμόνι. Με ένα μυτερό μαχαίρι, ανοίγετε 10 περίπου μικρές τρυπούλες, μέσα στις οποίες βάζετε από μία σκελίδα σκόρδο, ένα κομματάκι κεφαλοτύρι και πιπέρι. Αλατίζετε το κρέας γύρω-γύρω και τρίβετε με το πιπέρι. Το τυλίγετε πολύ καλά σε δυο μεγάλες λαδόκολλες και το δένετε με σπάγκο μαγειρικής. Το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα, στους 250οC. Έπειτα χαμηλώνετε την θερμοκρασία και συνεχίζετε το ψήσιμο για 3 ώρες, στους 180οC.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7081270
7077171
7064239
7062945
Για δες 3 ακόμη προϊόντα