Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΑρνάκι γκιούλμπασι Πάτρας
Ab logo
  • Αρνάκι γκιούλμπασι Πάτρας

Αρνάκι γκιούλμπασι Πάτρας

από Μυρσίνη Λαμπράκη

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

4 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Αρνάκι γκιούλμπασι Πάτρας

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1,5 κιλά μπούτι αρνίσιο
  • 100 γρ. σκληρό κεφαλοτύρι
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 1,5 λεμόνια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • ΑΡΝΙΣΙΑ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ 2 KGR ΠΕΡΙΠΟΥ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Σκόρδα Ξερά Τεμάχιο Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    ~1 κιλ
    ~1,83€/kg
    ~€1,83
  • Ας μαγειρέψουμε

    Πλένετε το κρέας και το καθαρίζετε από το πολύ λίπος του. Το τρίβετε με το λεμόνι. Με ένα μυτερό μαχαίρι, ανοίγετε 10 περίπου μικρές τρυπούλες, μέσα στις οποίες βάζετε από μία σκελίδα σκόρδο, ένα κομματάκι κεφαλοτύρι και πιπέρι. Αλατίζετε το κρέας γύρω-γύρω και τρίβετε με το πιπέρι. Το τυλίγετε πολύ καλά σε δυο μεγάλες λαδόκολλες και το δένετε με σπάγκο μαγειρικής. Το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα, στους 250οC. Έπειτα χαμηλώνετε την θερμοκρασία και συνεχίζετε το ψήσιμο για 3 ώρες, στους 180οC.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Αρνάκι γκιούλμπασι Πάτρας

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • ΑΡΝΙΣΙΑ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ 2 KGR ΠΕΡΙΠΟΥ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Σκόρδα Ξερά Τεμάχιο Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    ~1 κιλ
    ~1,83€/kg
    ~€1,83