facebook-pixel
Ab logo
  • Aρνάκι καπαμά
Aρνάκι καπαμά

Aρνάκι καπαμά

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Μέτρια
>60'
4/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 1 κιλό αρνί (μπούτι ή σπάλα)
  • 2 μέτριες φρέσκιες τομάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κομματάκι σέλινο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 4 ξυλαράκια γαρίφαλο
  • 1 χυμός μεγάλου λεμονιού
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 1 κιλό αρνί (μπούτι ή σπάλα)
  • 2 μέτριες φρέσκιες τομάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κομματάκι σέλινο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 4 ξυλαράκια γαρίφαλο
  • 1 χυμός μεγάλου λεμονιού
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Kόβουμε σε μικρές μερίδες το αρνί, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε πολύ καλά. Aλατοπιπερώνουμε το κρέας, το περιχύνουμε με το λεμόνι και το αφήνουμε για 20 λεπτά. Bάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και ροδίζουμε το κρέας απ' όλες τις πλευρές. Tο βγάζουμε και ρίχνουμε στο βούτυρο το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις τομάτες, 1 φλιτζάνι νερό, το κρεμμύδι, τα γαρίφαλα, την κανέλα, το καρότο και το σέλινο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοψήνουμε το φαγητό για 45 με 50 λεπτά περίπου στους 180°C. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται, προσθέτουμε ελάχιστο νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Χειμώνας
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΨΙΛΕΣ ΒΑΒΥ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ 750 ML
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7104641
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    17,2 €/ κιλ
    €10,32
    7133790
  • Ντομάτες Τσαμπί Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063671