Aρνάκι καπαμά
από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
4 στα 5Κλασική
Πάσχα
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
- Αλάτι
- 1 χυμός μεγάλου λεμονιού
- 4 ξυλαράκια γαρίφαλο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 1 κομματάκι σέλινο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 μέτριες φρέσκιες τομάτες
- 1 κιλό αρνί (μπούτι ή σπάλα)
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο
- πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7133790
7064504
7064498
7063927
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Kόβουμε σε μικρές μερίδες το αρνί, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε πολύ καλά. Aλατοπιπερώνουμε το κρέας, το περιχύνουμε με το λεμόνι και το αφήνουμε για 20 λεπτά. Bάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και ροδίζουμε το κρέας απ' όλες τις πλευρές. Tο βγάζουμε και ρίχνουμε στο βούτυρο το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις τομάτες, 1 φλιτζάνι νερό, το κρεμμύδι, τα γαρίφαλα, την κανέλα, το καρότο και το σέλινο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοψήνουμε το φαγητό για 45 με 50 λεπτά περίπου στους 180°C. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται, προσθέτουμε ελάχιστο νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Χειμώνας
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7133790
7064504
7064498
7063927
Για δες 4 ακόμη προϊόντα