Ab logo
  • Αρνάκι κλέφτικο

Αρνάκι κλέφτικο

από #MadeWithAB
Το κυρίως πιάτο του πασχαλινού τραπεζιού

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Πάσχα
Κυρίως πιάτο
Αρνάκι κλέφτικο

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 4 kg αρνάκι κομμένο σε μερίδες
  • 6 πατάτες, χοντροκομμένες
  • 3 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 4 πιπεριές, χοντροκομμένες
  • 5 τομάτες, χοντροκομμένες
  • 500 g κεφαλοτύρι ή γραβιέρα, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κ/σ ρίγανη
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

1. Σε μεγάλη μπασίνα βάζουμε το αρνάκι, το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό των λεμονιών, αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά, πασπαλίζουμε με ρίγανη και προθέτουμε τα κρεμμύδια. 2. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 4 ώρες. 3. Σε μεγάλο ταψί στρώνουμε αρκετές λαδόκολλες και τοποθετούμε μέσα το αρνί. 4. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις πατάτες, τις τομάτες, το κεφαλοτύρι και ανάμεσά τους τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες. 5. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα και κλείνουμε τις λαδόκολλες δένοντας με σπάγκο. 6. Ψήνουμε το αρνάκι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 60’ και στη συνέχεια για περίπου 4 ½ ώρες στους 150οC.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
  • Αρνάκι κλέφτικο