Αρνάκι με αγγινάρες στο φούρνο με κρούστα από γιαούρτι
από Βίκυ Σμυρλή
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1,5 κιλά αρνάκι σε μερίδες
- Πιπέρι (για την κρούστα γιαουρτιού)
- 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (για την κρούστα γιαουρτιού)
- 1 ολόκληρο αυγό (για την κρούστα γιαουρτιού)
- πιπέρι
- Αλάτι
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
- 3 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 λεμόνι (χυμός)
- 200 ml ελαιόλαδο
- 12 αγκινάρες
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ (για την κρούστα γιαουρτιού)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7129928
7082725
7064310
7064229
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Πλένετε και στεγνώνετε τις μερίδες του κρέατος με χαρτί κουζίνας. Τις αλείφετε με το μισό ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε στο ταψί λίγο νερό και ψήνετε τo κρέας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για, περίπου, μιάμιση ώρα. Παρακολουθείτε το ψήσιμο και αν χρειαστεί προσθέτετε νερό και όταν το κρέας κάνει κρούστα το σκεπάζετε, για να μην αρχίσει να αρπάζει. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τις αγκινάρες. Τις καθαρίζετε αν είναι φρέσκιες και τις βράζετε σε νερό με λίγο λεμόνι για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν περάσει 1 ώρα από την αρχή του ψησίματος προσθέτετε στο ταψί το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, χυμό ενός λεμονιού, τον άνηθο, τις μισοβρασμένες αγκινάρες και λίγο νερό. Ετοιμάζετε την κρούστα γιαουρτιού. Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνετε με το μείγμα το φαγητό. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα με ελεγχόμενη θερμοκρασία, για να μην αρπάξει η κρούστα. Tip: Μπορείτε να ενισχύσετε τα αρώματα του φαγητού σοτάροντας φετούλες μαραθόριζας μαζί με τα κρεμμυδάκια και να προσθέσετε και μάραθο.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7129928
7082725
7064310
7064229
Για δες 4 ακόμη προϊόντα