Ας μαγειρέψουμε
Πλένετε και στεγνώνετε τις μερίδες του κρέατος με χαρτί κουζίνας. Τις αλείφετε με το μισό ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε στο ταψί λίγο νερό και ψήνετε τo κρέας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για, περίπου, μιάμιση ώρα. Παρακολουθείτε το ψήσιμο και αν χρειαστεί προσθέτετε νερό και όταν το κρέας κάνει κρούστα το σκεπάζετε, για να μην αρχίσει να αρπάζει. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τις αγκινάρες. Τις καθαρίζετε αν είναι φρέσκιες και τις βράζετε σε νερό με λίγο λεμόνι για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν περάσει 1 ώρα από την αρχή του ψησίματος προσθέτετε στο ταψί το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, χυμό ενός λεμονιού, τον άνηθο, τις μισοβρασμένες αγκινάρες και λίγο νερό. Ετοιμάζετε την κρούστα γιαουρτιού. Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνετε με το μείγμα το φαγητό. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα με ελεγχόμενη θερμοκρασία, για να μην αρπάξει η κρούστα. Tip: Μπορείτε να ενισχύσετε τα αρώματα του φαγητού σοτάροντας φετούλες μαραθόριζας μαζί με τα κρεμμυδάκια και να προσθέσετε και μάραθο.