Αρνάκι στη γάστρα με σάλτσα κομπόστα βύσσινο-πορτοκάλι
από Αναστάσιος Παπαλαζάρου & Τίνα Webb
Δυσκολία
ΔύσκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Πάσχα
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 18 κιλά μπούτι αρνιού
- 250 γρ. φρέσκα βύσσινα
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 4 μέτρια πορτοκάλια
- 100 γρ. ζάχαρη
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού χονδρό αλάτι
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 275 ml λευκό μυρωδάτο κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένο δενδρολίβανο
- 1 μικρό κομμάτι καθαρισμένο τζίντζερ
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7081270
7068202
7064498
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7126679
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC. Αλείφετε το αρνάκι με το ελαιόλαδο και το πασπαλίζετε με το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Το βάζετε στη γάστρα και ρίχνετε το κρασί. Ψήνετε για 2 ώρες σε κλειστή γάστρα και για άλλα 30 λεπτά σε ξεσκέπαστη αλείφοντάς το που και που με τα υγρά του. Βάζετε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και 100ml κρύο νερό και όταν πάρουν βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βάζετε στην κατσαρόλα το τζίντζερ, την κανέλα και το ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια. Καθαρίζετε τα άλλα 2 πορτοκάλια από τη φλούδα και τα λευκά μέρη και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα σε φέτες. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20-30 λεπτά ανακατεύοντας κάπου- κάπου. Προσθέτετε τα βύσσινα και δυναμώνετε τη φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η κομπόστα. Αφήστε την κομπόστα να κρυώσει λίγο και αφαιρέστε την κανέλα και το τζίντζερ. Κόβετε το αρνάκι σε φέτες και το σερβίρετε με την κομπόστα βύσσινο.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7081270
7068202
7064498
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7126679
Για δες 4 ακόμη προϊόντα