Ab logo
  • Αρνάκι στη λαδόκολλα

Αρνάκι στη λαδόκολλα

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Αρνάκι στη λαδόκολλα

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 1,5 κιλά μπουτάκι από αρνάκι χωρίς κόκαλο (αν τα μπουτάκια είναι μικρά θα χρειαστείτε περισσότερα)
  • Αλάτι
  • 1,5 κιλά πατάτες μικρές με τη φλούδα
  • 200 γρ. γραβιέρα Κρήτης
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα
  • 200 γρ. φέτα
  • Φρέσκια ρίγανη
  • 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 2 λεμόνι (χυμός)
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • ΑΡΝΙΣΙΑ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ 2 KGR ΠΕΡΙΠΟΥ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7081270
  • Πατάτες Νάξου
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7222810
  • Τυρί Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ Κομμάτι
    ~400 γρ
    ~11,75€/kg
    ~€4,70
    7076575
  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7069760
  • Ας μαγειρέψουμε

    Ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το κρασί, τον χυμό πορτοκαλιού, τις σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και κομμένες φετούλες, τη μουστάρδα που έχετε διαλύσει στον χυμό λεμονιού και βυθίζετε το κρέας στη μαρινάδα. Το αφήνετε για τουλάχιστον 4-5 ώρες, γυρίζοντάς το τακτικά.Το βγάζετε από τη μαρινάδα, το απλώνετε σε μια επιφάνεια, το αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε την επιφάνεια με φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι και φρέσκια ρίγανη. Θρυμματίζετε τα τυριά, τα μοιράζετε πάνω από τα μυρωδικά και τυλίγετε το μπουτάκι σε ρολό. Το δένετε με σπάγκο κουζίνας. Πλένετε τις πατάτες και τις αλατοπιπερώνετε.Τοποθετείτε μια μεγάλη λαδόκολλα μέσα σε ένα βαθύ ταψί. Αραδιάζετε από πάνω τις πατατούλες και πάνω σε αυτές το δεμένο μπουτάκι. Το αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη μαρινάδα. Τυλίγετε τη λαδόκολλα με τέτοιο τρόπο, ώστε το πακέτο με το αρνάκι και τις πατάτες να έχει από πάνω κενό και η λαδόκολλα να είναι καλά κλεισμένη ώστε τα υγρά και οι ατμοί κατά το ψήσιμο να μη φεύγουν. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC και ψήνετε για 20 λεπτά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 170οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 ώρες περίπου. Ξετυλίγετε κατόπιν το «πακέτο» της λαδόκολλας και αφήνετε λίγη ώρα το κρέας να ροδοκοκκινίσει. Οι πατατούλες θα έχουν ψηθεί με τα υγρά τής μαρινάδας και τη νοστιμιά του αρνιού.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Αρνάκι στη λαδόκολλα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • ΑΡΝΙΣΙΑ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ 2 KGR ΠΕΡΙΠΟΥ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7081270
  • Πατάτες Νάξου
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7222810
  • Τυρί Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ Κομμάτι
    ~400 γρ
    ~11,75€/kg
    ~€4,70
    7076575
  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7069760