Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΑρνάκι στο φούρνο με γραβιέρα και δεντρολίβανο
Ab logo
  • Αρνάκι στο φούρνο με γραβιέρα και δεντρολίβανο

Αρνάκι στο φούρνο με γραβιέρα και δεντρολίβανο

από AB Food Stories

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Αρνάκι στο φούρνο με γραβιέρα και δεντρολίβανο

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 2 kg μπούτι αρνίσιο κομμένο σε μερίδες
  • 250 g γραβιέρα τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 60 ml λευκό κρασί
  • 2 λεμόνια (χυμός και ξύσμα)
  • 130 ml ελαιόλαδο
  • 3 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένα
  • 2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κουτ. γλυκού φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη γραβιέρα, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το κρασί, τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, το λάδι, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και το θυμάρι. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις μερίδες του κρέατος. Τις αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το μείγμα της γραβιέρας. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη. Στρώνουμε 4 μεγάλες λαδόκολλες σε λαμαρίνα του φούρνου και μεταφέρουμε το κρέας μαζί με το μείγμα του στο κέντρο της λαδόκολλας. Σκορπίζουμε τα κλαδάκια δεντρολίβανου και κλείνουμε καλά δημιουργώντας ένα πακέτο, φροντίζοντας το άνοιγμα να είναι από το επάνω μέρος του πακέτου. Ψήνουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά. Βγάζουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220°C. Αφαιρούμε τις λαδόκολλες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
  • Αρνάκι στο φούρνο με γραβιέρα και δεντρολίβανο