Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΑρνί Μαστέλο από τη Σίφνο
Ab logo
  • Αρνί Μαστέλο από τη Σίφνο

Αρνί Μαστέλο από τη Σίφνο

από AB FOODSTORIES
Η συνταγή οφείλει την ονομασία της στο «μαστέλο», ένα μεγάλο πήλινο σκεύος με ιδιαίτερο σχήμα και χρήση, για το οποίο φημίζεται η Σίφνος.

Χρόνος

>60'

Αξιολόγηση

5 στα 5
Αρνί Μαστέλο από τη Σίφνο

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 3,5 kg αρνί γάλακτος, σε κομμάτια
  • 1 lt κρασί κόκκινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 ματσάκια μάραθος ή άνηθος
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ελαφρώς κοπανισμένες
  • 6 κληματόβεργες
  • 1 ματσάκι δεντρολίβανο
  • 120 g νερό (για τη ζύμη)
  • 200 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για τη ζύμη)

Ας μαγειρέψουμε

• Βράζουμε το κρασί για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε το κρέας σε μεγάλο μπολ, περιχύνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τα σκόρδα, καλύπτουμε με μεμβράνη και μαρινάρουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ. Την επομένη το σουρώνουμε, κρατάμε τη μαρινάδα, αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη. • Ζύμη: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα. • Στρώνουμε τον πάτο μιας γάστρας με τις κληματόβεργες, σκορπίζουμε το δεντρολίβανο και ακουμπάμε το κρέας, βάζοντας ενδιάμεσα τον μάραθο. Ρίχνουμε τη μαρινάδα και σκεπάζουμε τη γάστρα. • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Πλάθουμε τη ζύμη σε λωρίδα και καλύπτουμε περιμετρικά την ένωση της γάστρας με το καπάκι της. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 120°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 4 ώρες. Σπάμε τη ζύμη και σερβίρουμε το αρνί με έξτρα μάραθο και με τα υγρά της γάστρας σουρωμένα και ανακατεμένα με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
  • Αρνί Μαστέλο από τη Σίφνο