Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΑρνί γεμιστό Δωδεκανήσων
Ab logo
  • Αρνί γεμιστό Δωδεκανήσων

Αρνί γεμιστό Δωδεκανήσων

από Μυρσίνη Λαμπράκη

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Πάσχα
Κυρίως πιάτο
Αρνί γεμιστό Δωδεκανήσων

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρια
  • 3 κόκκοι μπαχάρι
  • 2 μεγάλες ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια λεπτοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο αρνίσιο συκωτάκι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Πιπέρι (για το αρνί)
  • Αλάτι (για το αρνί)
  • 2 κουταλιές σούπας σταφίδες Κορίνθου
  • 1 μικρό ολόκληρο αρνάκι
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • 2 κοπανισμένα γαρύφαλλα
  • πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Κρεμμύδι Κατεψυγμένο 100gr
    100 γρ
    11,9 Ε/ κιλ
    €1,19
  • ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΨΙΛΕΣ ΒΑΒΥ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ 750 ML
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Ας μαγειρέψουμε

    Πλένετε και αλατοπιπερώνετε το αρνάκι.Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι να ξανθύνει για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε το συκώτι και το αφήνετε επίσης να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε τα εντόσθια να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτετε τη τομάτα,ανακατεύετε και σβήνετε τη φωτιά. Αφήνετε το συκώτι με τη σάλτσα του να κρυώσει εντελώς και ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα μπαχαρικά με το ρύζι. Ανακατεύετε πολύ καλά ώστε τα υλικά να ενωθούν καλά μεταξύ τους. Με το μίγμα αυτό γεμίζετε το εσωτερικό του αρνιού και το ράβετε με σπάγκο μαγειρικό κατά μήκος της κοιλιάς. Το τοποθετείτε σε μια βαθιά γάστρα ή σε ένα βαθύ ταψί στην οποία τη βάση έχετε στρώσει με τρεις λαδόκολλες. Σκορπάτε τα δαφνόφυλλα, το αλείφετε με το βούτυρο, πασπαλίζετε με άφθονο αλάτι και πιπέρι. Κλείνετε την λαδόκολλα πολύ καλά, αν υπάρχει καπάκι το σφραγίζετε και ψήνετε στους 150-180οC για 5 – 6 ώρες. Σερβίρετε το αρνάκι ζεστό μαζί με τη γέμισή του .

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική Παραδοσιακή
    Κλασική
    Πάσχα
    Μεσημεριανό
    Φθινόπωρο,Χειμώνας
    Κυρίως πιάτο
    • Αρνί γεμιστό Δωδεκανήσων

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Κρεμμύδι Κατεψυγμένο 100gr
    100 γρ
    11,9 Ε/ κιλ
    €1,19
  • ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΨΙΛΕΣ ΒΑΒΥ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ 750 ML
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο