Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΑρνί στο φούρνο με πατάτες, ψημένο πάνω σε φρέσκια ρίγανη με σάλτσα μουστάρδας και εσπεριδοειδών
Ab logo
  • Αρνί στο φούρνο με πατάτες, ψημένο πάνω σε φρέσκια ρίγανη με σάλτσα μουστάρδας και εσπεριδοειδών

Αρνί στο φούρνο με πατάτες, ψημένο πάνω σε φρέσκια ρίγανη με σάλτσα μουστάρδας και εσπεριδοειδών

από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Πάσχα
Κυρίως πιάτο
Αρνί στο φούρνο με πατάτες, ψημένο πάνω σε φρέσκια ρίγανη με σάλτσα μουστάρδας και εσπεριδοειδών

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 500 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 5 ματσάκια φρέσκια ρίγανη
  • 500 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 100 ml χυμό λεμονιού
  • 80 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 60 g. φρέσκο βούτυρο
  • 2 κιλά πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κιλό μπούτι αρνίσιο
  • πιπέρι
  • 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδου, με τη φλούδα
  • αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

• Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και ζεματίζουμε την ρίγανη για 4’. Τη σουρώνουμε και την κρυώνουμε με κρύο νερό. • Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα, με το κρασί, τους χυμούς, το ελαιόλαδο και το βούτυρο. • Σ’ ένα ταψί ή γάστρα, βάζουμε την ρίγανη, από πάνω ακουμπάμε το κρέας, τα σκόρδα με τη φλούδα και τις πατάτες. • Αλατοπιπερώνουμε και με κουτάλα παίρνουμε από το ζουμί του σκεύους και περιχύνουμε το φαγητό. Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της ή το ταψί πρώτα με λαδόκολλα και μετά καλά με αλουμινόχαρτο. • Ψήνουμε στους 170°C για 2 ώρες. Έπειτα ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 30’, μέχρι να ροδίσει.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Άνοιξη
Κυρίως πιάτο
  • Αρνί στο φούρνο με πατάτες, ψημένο πάνω σε φρέσκια ρίγανη με σάλτσα μουστάρδας και εσπεριδοειδών