Αρνί στο φούρνο με πατάτες, ψημένο πάνω σε φρέσκια ρίγανη με σάλτσα μουστάρδας και εσπεριδοειδών
από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Πάσχα
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 500 ml χυμό πορτοκαλιού
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 5 ματσάκια φρέσκια ρίγανη
- 500 ml κρασί λευκό ξηρό
- 100 ml χυμό λεμονιού
- 80 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 60 g. φρέσκο βούτυρο
- 2 κιλά πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
- 1 κιλό μπούτι αρνίσιο
- πιπέρι
- 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδου, με τη φλούδα
- αλάτι
Ας μαγειρέψουμε
• Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και ζεματίζουμε την ρίγανη για 4’. Τη σουρώνουμε και την κρυώνουμε με κρύο νερό.
• Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα, με το κρασί, τους χυμούς, το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
• Σ’ ένα ταψί ή γάστρα, βάζουμε την ρίγανη, από πάνω ακουμπάμε το κρέας, τα σκόρδα με τη φλούδα και τις πατάτες.
• Αλατοπιπερώνουμε και με κουτάλα παίρνουμε από το ζουμί του σκεύους και περιχύνουμε το φαγητό. Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της ή το ταψί πρώτα με λαδόκολλα και μετά καλά με αλουμινόχαρτο.
• Ψήνουμε στους 170°C για 2 ώρες. Έπειτα ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 30’, μέχρι να ροδίσει.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Άνοιξη
Κυρίως πιάτο