Αρνίσια παϊδάκια με μεσογειακά λαχανικά στο φούρνο
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Αξιολόγηση
ΚαμίαΚυριακάτικο Γεύμα
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 2 κιλά Κομμάτια καρέ αρνιού
- 750 γρ. Σοταρισμένα ανάμικτα μεσογειακά λαχανικά Bonduelle
- 3/4 φλ. Λάδι
- 4 κουτ. Σούπας Δεντρολίβανο, ξερό
- 4 κουτ. Γλυκού Θυμάρι, ξερό
- 2 σκελίδες Σκόρδο, πολτοποιημένες
- 2 κουτ. Γλυκού Μουστάρδα σε σκόνη
- 1 κουτ. Γλυκού Κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 1 κουτ. Γλυκού Μέλι
- 3 κουτ. Σούπας Μουστάρδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7143658
7064492
7064489
7064458
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, τη σκόνη μουστάρδας, το κόκκινο πιπέρι, το μέλι και τη μουστάρδα. Για το αρνί με τα λαχανικά: Σε μία γάστρα τοποθετούμε το καρέ αρνιού και σχίζουμε με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία. Περιχύνουμε το αρνί με τη σάλτσα και το αλείφουμε καλά, φροντίζοντας να πάει η σάλτσα μέσα στα σημεία που είχαμε σχίσει από πριν το αρνί, και το αφήνουμε για 1 ώρα να τραβήξει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Τοποθετούμε τη γάστρα στον προθερμασμένο φούρνο και μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180οC. Σιγοψήνουμε το αρνί για 1-1 ½ περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα 10 περίπου λεπτά πριν γίνουν τα παϊδάκια, προσθέτουμε τα σοταρισμένα ανάμικτα λαχανικά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά να πάει η σάλτσα παντού. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 περίπου λεπτά πριν σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κυριακάτικο Γεύμα
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7143658
7064492
7064489
7064458
Για δες 4 ακόμη προϊόντα