Αρωματικό πλιγούρι με σταφίδες και βερίκοκα
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΧορτοφαγική
Καθημερινές συνταγές,Καλοκαιρινό Γεύμα
Συνοδευτικά
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 100 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα και καβουρδισμένα
- 100 γρ. βερίκοκα ξερά, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. σταφίδες Κορινθιακές
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- τα φυλλαράκια από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 400 ml καυτό νερό
- 300 γρ. πλιγούρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7102084
7148930
7096934
7064442
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
- Σε ένα φαρδύ μπολ ρίχνουμε το πλιγούρι και προσθέτουμε το καυτό νερό ώστε να το καλύψει καλά.
- Αφήνουμε το πλιγούρι για 15-20 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό, να φουσκώσει και να μαλακώσει, και στη συνέχεια το στύβουμε καλά με τα χέρια και το μεταφέρουμε σε ένα καθαρό μπολ.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τις σταφίδες, τα βερίκοκα, τα αμύγδαλα, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και αφήνουμε κατά μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα αρώματα.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Χορτοφαγική
Καθημερινές συνταγές,Καλοκαιρινό Γεύμα
Μεσημεριανό
Καλοκαίρι
Συνοδευτικά
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7102084
7148930
7096934
7064442
Για δες 4 ακόμη προϊόντα