facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΑθερινόπιτα με μαραθόριζα
Ab logo
  • Αθερινόπιτα με μαραθόριζα
Αθερινόπιτα με μαραθόριζα

Αθερινόπιτα με μαραθόριζα

από #MadeWithAB
Θαλασσινοί μεζέδες για το καλοκαίρι
Εύκολη
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κιλό αθερίνα
  • 250 g. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 μικρή μαραθόριζα, σε λεπτές φέτες
  • 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη (χωρίς φλούδα, σπόρους, υγρά)
  • 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κιλό αθερίνα
  • 250 g. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 μικρή μαραθόριζα, σε λεπτές φέτες
  • 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη (χωρίς φλούδα, σπόρους, υγρά)

Ας μαγειρέψουμε

Πλένουμε καλά τα ψάρια και τα αφήνουμε για 1 ώρα σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Βάζουμε τις φέτες της μαραθόριζας σε ένα τηγάνι με μισό φλιτζάνι νερό και τις αχνίζουμε για 10 λεπτά‘ μέχρι να μισομαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, την ντομάτα, το μπέικιν πάουντερ, τη μαραθόριζα, τον μαϊντανό, το αλεύρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε και την αθερίνα και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το μείγμα με την αθερίνα στο τηγάνι και με ένα πιρούνι το πιέζουμε καλά να πάρει το σχήμα στρογγυλής πίτας. Τηγανίζουμε για 8-10 λεπτά‘ και με τη βοήθεια ενός πιάτου γυρίζουμε την πίτα και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 5-6 λεπτά‘. Μεταφέρουμε την πίτα σε πιατέλα και τη σερβίρουμε ζεστή.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Βραδινό
Καλοκαίρι
Κυρίως πιάτο