Ατομικά cheesecake πραλίνας σοκολάτας με φρούτα του δάσους
από Akis Petretzikis
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Χριστούγεννα
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 300 γρ μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
- 30 γρ βούτυρο λιωμένο
- 150 γρ μπισκότα γεμιστά σοκολάτας
- 250 γρ πραλίνα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ φρούτα του δάσους
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7077123
7133790
7235051
7071741
Για δες 1 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Για τη βάση του cheesecake
1. Παίρνουμε τα γεμιστά μπισκότα και τα ρίχνουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
2. Παράλληλα σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε το βούτυρο και το σκεπάζουμε με μεμβράνη.
3. Το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt μέχρι να λιώσει (30’’).
4. Αφού λιώσει το προσθέτουμε στα μπισκότα και χτυπάμε ξανά για 30’’ μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο. Αδειάζουμε το μίγμα σε ποτήρια μέχρι το 1/3 του ύψους τους.
5. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να δέσει το μπισκότο. Για τη γέμιση 1. Ρίχνουμε το μασκαρπόνε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει (για 2-3 λεπτά).
2. Έπειτα προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και με μία πλαστική σπάτουλα και ανακατεύουμε ξανά γιατί υπάρχει περίπτωση μέρος της πραλίνας να έχει κάτσει στον πάτο του κάδου και να μην έχει χτυπηθεί.
3. Βγάζουμε τα ποτήρια από το ψυγείο και βάζουμε τη γέμιση από πάνω.
4. Επιστρέφουμε το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει για 2 ώρες.
5. Σερβίρουμε με τα φρούτα του δάσους. ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: 50 λεπτά
2. Παράλληλα σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε το βούτυρο και το σκεπάζουμε με μεμβράνη.
3. Το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt μέχρι να λιώσει (30’’).
4. Αφού λιώσει το προσθέτουμε στα μπισκότα και χτυπάμε ξανά για 30’’ μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο. Αδειάζουμε το μίγμα σε ποτήρια μέχρι το 1/3 του ύψους τους.
5. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να δέσει το μπισκότο. Για τη γέμιση 1. Ρίχνουμε το μασκαρπόνε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει (για 2-3 λεπτά).
2. Έπειτα προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και με μία πλαστική σπάτουλα και ανακατεύουμε ξανά γιατί υπάρχει περίπτωση μέρος της πραλίνας να έχει κάτσει στον πάτο του κάδου και να μην έχει χτυπηθεί.
3. Βγάζουμε τα ποτήρια από το ψυγείο και βάζουμε τη γέμιση από πάνω.
4. Επιστρέφουμε το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει για 2 ώρες.
5. Σερβίρουμε με τα φρούτα του δάσους. ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: 50 λεπτά
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Χριστούγεννα
Άλλο
Χειμώνας
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7077123
7133790
7235051
7071741
Για δες 1 ακόμη προϊόντα