Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΑτομικά cheesecake πραλίνας σοκολάτας με φρούτα του δάσους
Ab logo
  • Ατομικά cheesecake πραλίνας σοκολάτας με φρούτα του δάσους

Ατομικά cheesecake πραλίνας σοκολάτας με φρούτα του δάσους

από Akis Petretzikis

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Χριστούγεννα
Γλυκό
Ατομικά cheesecake πραλίνας σοκολάτας με φρούτα του δάσους

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 300 γρ μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • 30 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 150 γρ μπισκότα γεμιστά σοκολάτας
  • 250 γρ πραλίνα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ φρούτα του δάσους

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Τυρί Κρέμα Mascarpone 250gr
    250 γρ
    9 Ε/ κιλ
    €2,25
    7077123
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    14,48 Ε/ κιλ
    €8,69
    7133790
  • Μπισκότα Γεμιστά Κρέμα Κακάο 200g
    200 γρ
    3,85 Ε/ κιλ
    €0,77
    7235051
  • Πραλίνα Φουντουκιού Κακάο 400g
    400 γρ
    3,88 Ε/ κιλ
    €1,55
    7071741
  • Ας μαγειρέψουμε

    Για τη βάση του cheesecake 1. Παίρνουμε τα γεμιστά μπισκότα και τα ρίχνουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
    2. Παράλληλα σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε το βούτυρο και το σκεπάζουμε με μεμβράνη.
    3. Το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt μέχρι να λιώσει (30’’).
    4. Αφού λιώσει το προσθέτουμε στα μπισκότα και χτυπάμε ξανά για 30’’ μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο. Αδειάζουμε το μίγμα σε ποτήρια μέχρι το 1/3 του ύψους τους.
    5. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να δέσει το μπισκότο. Για τη γέμιση 1. Ρίχνουμε το μασκαρπόνε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει (για 2-3 λεπτά).
    2. Έπειτα προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και με μία πλαστική σπάτουλα και ανακατεύουμε ξανά γιατί υπάρχει περίπτωση μέρος της πραλίνας να έχει κάτσει στον πάτο του κάδου και να μην έχει χτυπηθεί.
    3. Βγάζουμε τα ποτήρια από το ψυγείο και βάζουμε τη γέμιση από πάνω.
    4. Επιστρέφουμε το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει για 2 ώρες.
    5. Σερβίρουμε με τα φρούτα του δάσους. ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: 50 λεπτά
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Χριστούγεννα
    Άλλο
    Χειμώνας
    Γλυκό
    • Ατομικά cheesecake πραλίνας σοκολάτας με φρούτα του δάσους

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Τυρί Κρέμα Mascarpone 250gr
    250 γρ
    9 Ε/ κιλ
    €2,25
    7077123
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    14,48 Ε/ κιλ
    €8,69
    7133790
  • Μπισκότα Γεμιστά Κρέμα Κακάο 200g
    200 γρ
    3,85 Ε/ κιλ
    €0,77
    7235051
  • Πραλίνα Φουντουκιού Κακάο 400g
    400 γρ
    3,88 Ε/ κιλ
    €1,55
    7071741