Ατομικά σουφλέ με τομάτα, κόκκινη πιπεριά και πέστο
από Τίνα Webb
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 4 μεγάλες πιπεριές κόκκινες
- 3 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από το ασπράδια)
- Αλάτι
- 25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 150 γρ. ζεστό γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας πέστο
- 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25 γρ. βούτυρο και λίγο για το ταψί
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 300 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες (χωρίς τη φλούδα και στραγγισμένες)
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7063748
7082725
7077351
7128101
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Αφαιρείτε τα καπάκια από τις πιπεριές και τις καθαρίζετε εσωτερικά από τα σπόρια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λεπτά. Ρίχνετε τις τομάτες, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι λειώνετε το βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνετε το πέστο, την παρμεζάνα, τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι που να χωράει τις τέσσερις πιπεριές όρθιες. Ρίχνετε μια κουταλιά σάλτσα τομάτας στον πάτο κάθε πιπεριάς και την υπόλοιπη σάλτσα τη ρίχνετε στο μίγμα με τους κρόκους. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ρίχνετε μια κουταλιά στο μίγμα του σουφλέ. Σιγά- σιγά με κοφτές κινήσεις και μεταλλικό κουτάλι, ρίχνετε την υπόλοιπη μαρέγκα. Μοιράζετε το μίγμα στις 4 πιπεριές και ψήνετε για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Άνοιξη,Καλοκαίρι
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7063748
7082725
7077351
7128101
Για δες 4 ακόμη προϊόντα