Αβγά μάτια τηγανητά με πελτέ και καβουρμά
από #MadeWithAB
ΠΡΩΙΝΟ
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Συνοδευτικά

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. πελτές ντομάτας
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 5 κ.γ. ζάχαρη
- 250 g καβουρμάς
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 αβγά
Ας μαγειρέψουμε
1Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε για 2-3’ τον πελτέ με την πάπρικα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 3-4’ ακόμα.
Θρυμματίζουμε τον καβουρμά με ένα πιρούνι και τον ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για 3’ και με ένα κουτάλι δημιουργούμε κενά, όπου ρίχνουμε τα αυγά, και σκεπάζουμε με ένα καπάκι.
Μαγειρεύουμε για 4-5’, μέχρι να πήξει το ασπράδι τους, αλλά ο κρόκος να παραμείνει μελάτος. Αφαιρούμε το καπάκι, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Συνοδευτικά