Αβγά ποσέ με σάλτσα από ντοματίνια, ελαιόλαδο, βασιλικό, ελιές και ψωμί σίκαλης
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 8 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. λευκό ξίδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο (Για τη σάλτσα )
- 2 ντομάτες, σε κυβάκια (Για τη σάλτσα )
- αλάτι
- πιπέρι
- ελιές θρούμπες, σε κομμάτια (για τη σάλτσα)
- φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα (για τη σάλτσα)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7082725
7126663
7143658
7063667
Ας μαγειρέψουμε
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με νερό που βράζει –περίπου 4-5 εκ. το ύψος του νερού– ρίχνουμε το ξίδι. Σπάμε ένα ένα τα αβγά σε ένα φλιτζάνι και τα ρίχνουμε, ένα κάθε φορά, στο τηγάνι. Τα βράζουμε 2-3 λεπτά και τα βγάζουμε προσεχτικά με ένα κουτάλι σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Για να σερβίρουμε, ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ τα υλικά για τη σάλτσα και τη μοιράζουμε στα πιάτα με τα αβγά. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί σίκαλης.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Μεσογειακή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Πρωινό
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7082725
7126663
7143658
7063667