Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΑβγά ποσέ με σπαράγγια στο ατμό, φρέσκο σπανάκι και ανθότυρο
Ab logo
  • Αβγά ποσέ με σπαράγγια στο ατμό, φρέσκο σπανάκι και ανθότυρο

Αβγά ποσέ με σπαράγγια στο ατμό, φρέσκο σπανάκι και ανθότυρο

από AB Food Stories

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Συνοδευτικά
Αβγά ποσέ με σπαράγγια στο ατμό, φρέσκο σπανάκι και ανθότυρο

Θα χρειαστώ υλικά για 2 μερίδες

2 μερίδες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού λεμόνι (χυμός)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • 4 αβγά
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι (για τα αβγά)
  • 12 σπαράγγι, καθαρισμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 200 g σπανάκι
  • 60 g ανθότυρο

Ας μαγειρέψουμε

• Σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. • Αβγά: Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε το ξίδι. Σπάμε τα αβγά σε φλιτζάνια, ώστε να είναι πιο εύκολο να τα προσθέσουμε στο νερό. Όταν το νερό βράσει, προσθέτουμε τα αβγά σε διαφορετικά σημεία, μέχρι 4 τη φορά. Τα αφήνουμε, καλύπτουμε με καπάκι για 3 λεπτά, ελέγχουμε αν χρειάζονται μετακίνηση για να γίνουν πιο στρογγυλά και τα βγάζουμε με μια κουτάλα σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. • Σπαράγγια: Παράλληλα, γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση, ρίχνουμε αλάτι και βράζουμε τα σπαράγγια για 3-4 λεπτά ή κατά το γούστο μας. Στραγγίζουμε. Μοιράζουμε στα πιάτα σπαράγγια, λίγο σπανάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, αλατίζουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα, σκορπίζουμε από πάνω το ανθότυρο. Τελειώνουμε με τα αβγά, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με μπούκοβο.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Όλες οι εποχές
Συνοδευτικά
  • Αβγά ποσέ με σπαράγγια στο ατμό, φρέσκο σπανάκι και ανθότυρο