Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΑβγά στο φούρνο µε κατσικίσιο τυρί και µανιτάρια
Ab logo
  • Αβγά στο φούρνο µε κατσικίσιο τυρί και µανιτάρια

Αβγά στο φούρνο µε κατσικίσιο τυρί και µανιτάρια

από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Πλούσια σε πρωτεϊνη
Πάσχα
Σνακς
Αβγά στο φούρνο µε κατσικίσιο τυρί και µανιτάρια

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • πιπέρι
  • φρέσκο θυμάρι
  • 100 g. μανιτάρια, της αρεσκείας μας
  • αλάτι
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 4 κ. σ. κρέμα γάλακτος
  • 2 αβγά
  • 80 g. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο

Ας μαγειρέψουμε

• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες. • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε. • Τα μαγειρεύουμε για 4-5’, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. • Βουτυρώνουμε 2 ατομικά κεραμικά φορμάκια (ή άλλο σκεύος κατάλληλο για φούρνο), μοιράζουμε σ’αυτά την κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια και προσθέτουμε από ένα αβγό σε κάθε φορμάκι. • Μοιράζουμε το τυρί πάνω στα αβγά. • Βάζουμε τα φορμάκια σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα στο ταψί χλιαρό νερό τόσο όσο χρειάζεται ώστε να καλύψει τα φορμάκια μέχρι τη μέση. • Ψήνουμε για 12-15’ ανάλογα με το σκεύος μας και το πόσο μαγειρεμένο θέλουμε τον κρόκο. • Τα βγάζουμε από το ταψί και σερβίρουμε με λίγα φύλλα φρέσκο θυμάρι.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Πλούσια σε πρωτεϊνη
Πάσχα
Brunch
Άνοιξη
Σνακς
  • Αβγά στο φούρνο µε κατσικίσιο τυρί και µανιτάρια