Bitter μους σοκολάτας με πορτοκάλι και γιαούρτι
από Εύα Μονοχάρη
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Αγίου Βαλεντίνου
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 2 μερίδες
- 200 g κουβερτούρα
- 70 ml γάλα φρέσκο
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 100 g γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7141690
7076755
7144803
7140757
Για δες 3 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, σε σφιχτή σαντιγί με το λικέρ και τη βανίλια.
- Βάζουμε το γάλα να πάρει μια βράση με το ξύσμα πορτοκαλιού, το μεταφέρουμε σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε 10’ να πέσει η θερμοκρασία.
- Ενσωματώνουμε στο μείγμα το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μοιράζουμε σε 2 ποτήρια και βάζουμε την μους να παγώσει για 60-120’ στο ψυγείο. Σερβίρεται σκέτη με ξύσμα σοκολάτας ή με φράουλες.
Tips: Μπορούμε, αν θέλουμε πιο γλυκιά τη μους, να προσθέσουμε λίγο μέλι.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Αγίου Βαλεντίνου
Γλυκό
Χειμώνας
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7141690
7076755
7144803
7140757
Για δες 3 ακόμη προϊόντα