Ας μαγειρέψουμε
Η σπιτική γκρανόλα: Κόβουμε τα φρούτα σε ομοιόμορφα μικρά κομμάτια. Σ΄ένα μπωλ ανακατεύουμε τα φρούτα, τη βρώμη, νιφάδες και πίτουρο, τους σπόρους, το σουσάμι και το αμύγδαλο. Σ’ ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το χυμό του πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά. Τα βάζουμε να πάρουν μια βράση και αποσύρουμε. Ραντίζουμε με το ζεστό σιρόπι το μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε δίσκο ψησίματος, τον οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, στους 170ο C, στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο. Αφήνουμε τη σπιτική γκρανόλα να κρυώσει εντελώς και αποθηκεύουμε σε βάζα. Σερβίρουμε με γιαούρτι μερικές κουταλιές γκρανόλα και φρέσκα φρούτα.