Ας μαγειρέψουμε
Μαγειρεύουμε τις Penne σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Παράλληλα, κόβουμε το σολομό σε μικρά κομματάκια. Θερμαίνουμε σε χαμηλή φωτιά ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σολομό. Παράλληλα, χτυπάμε τους κρόκους αβγών με το Pecorino και δύο κουταλιές της σούπας από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε φρεσκοαλατισμένο μαύρο πιπέρι. Μόλις τα ζυμαρικά είναι al dente, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε στο τηγάνι με το σολομό. Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους αβγών με μία κουταλιά της σούπας από το νερό που έβραζαν τα ζυμαρικά για μία πιο κρεμώδη σάλτσα. Ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.