CARBONARA ΜΕ PENNE ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 2 μερίδες
- 160 g Barilla Penne Rigate
- 100 g Καπνιστός Σολομός
- 2 Κρόκοι Αβγού
- 60 g Τυρί Pecorino
- 20 ml Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
Ας μαγειρέψουμε
Μαγειρεύουμε τις Penne σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Παράλληλα, κόβουμε το σολομό σε μικρά κομματάκια. Θερμαίνουμε σε χαμηλή φωτιά ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σολομό. Παράλληλα, χτυπάμε τους κρόκους αβγών με το Pecorino και δύο κουταλιές της σούπας από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε φρεσκοαλατισμένο μαύρο πιπέρι. Μόλις τα ζυμαρικά είναι al dente, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε στο τηγάνι με το σολομό. Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους αβγών με μία κουταλιά της σούπας από το νερό που έβραζαν τα ζυμαρικά για μία πιο κρεμώδη σάλτσα. Ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Μεσογειακή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο