Χανιώτικη Τούρτα
από Βίκυ Σμυρλή

Μέτρια
31'- 60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 4 μερίδες
- 2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
- Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
- 100 γρ. ψιλοκομμένο απάκι σοταρισμένο (για τη γέμιση)
- 300 γρ. Ανθότυρο θρυμματισμένο (για τη γέμιση)
- 1,5 κιλά αρνάκι (μπούτι) βρασμένο, κομμένο σε κομματάκια (για τη γέμιση)
- 200 γρ. μανούρι σε κύβους (για τη γέμιση)
- 200 γρ. γραβιέρα γλυκιά σε κύβους (για τη γέμιση)
- 200 γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη (για τη γέμιση)
- 2 κ.σ. βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κομματάκια (για τη γέμιση)
- 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
- 1 κ.γ. κοφτή κανέλα (για τη γέμιση)
- 1 φλιτζάνι ζωμό από το κρέας (για τη γέμιση)
- αλάτι (για τη γέμιση)
- Πιπέρι (Για τη γέμιση)
- 1 κρόκος αυγού χτυπημένος με λίγο νερό (για την επιφάνεια)
- Σουσάμι για πασπάλισμα (για την επιφάνεια)
- 2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
- Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
- 100 γρ. ψιλοκομμένο απάκι σοταρισμένο (για τη γέμιση)
- 300 γρ. Ανθότυρο θρυμματισμένο (για τη γέμιση)
- 1,5 κιλά αρνάκι (μπούτι) βρασμένο, κομμένο σε κομματάκια (για τη γέμιση)
- 200 γρ. μανούρι σε κύβους (για τη γέμιση)
- 200 γρ. γραβιέρα γλυκιά σε κύβους (για τη γέμιση)
- 200 γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη (για τη γέμιση)
- 2 κ.σ. βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κομματάκια (για τη γέμιση)
- 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
- 1 κ.γ. κοφτή κανέλα (για τη γέμιση)
- 1 φλιτζάνι ζωμό από το κρέας (για τη γέμιση)
- αλάτι (για τη γέμιση)
- Πιπέρι (Για τη γέμιση)
- 1 κρόκος αυγού χτυπημένος με λίγο νερό (για την επιφάνεια)