Ab logo
  • Χανιώτικη Τούρτα

Χανιώτικη Τούρτα

από Βίκυ Σμυρλή
Χανιώτικη Τούρτα
Μέτρια
31'- 60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
  • Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
  • 100 γρ. ψιλοκομμένο απάκι σοταρισμένο (για τη γέμιση)
  • 300 γρ. Ανθότυρο θρυμματισμένο (για τη γέμιση)
  • 1,5 κιλά αρνάκι (μπούτι) βρασμένο, κομμένο σε κομματάκια (για τη γέμιση)
  • 200 γρ. μανούρι σε κύβους (για τη γέμιση)
  • 200 γρ. γραβιέρα γλυκιά σε κύβους (για τη γέμιση)
  • 200 γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη (για τη γέμιση)
  • 2 κ.σ. βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κομματάκια (για τη γέμιση)
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
  • 1 κ.γ. κοφτή κανέλα (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι ζωμό από το κρέας (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • Πιπέρι (Για τη γέμιση)
  • 1 κρόκος αυγού χτυπημένος με λίγο νερό (για την επιφάνεια)
  • Σουσάμι για πασπάλισμα (για την επιφάνεια)
  • 2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
  • Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
  • 100 γρ. ψιλοκομμένο απάκι σοταρισμένο (για τη γέμιση)
  • 300 γρ. Ανθότυρο θρυμματισμένο (για τη γέμιση)
  • 1,5 κιλά αρνάκι (μπούτι) βρασμένο, κομμένο σε κομματάκια (για τη γέμιση)
  • 200 γρ. μανούρι σε κύβους (για τη γέμιση)
  • 200 γρ. γραβιέρα γλυκιά σε κύβους (για τη γέμιση)
  • 200 γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη (για τη γέμιση)
  • 2 κ.σ. βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κομματάκια (για τη γέμιση)
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
  • 1 κ.γ. κοφτή κανέλα (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι ζωμό από το κρέας (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • Πιπέρι (Για τη γέμιση)
  • 1 κρόκος αυγού χτυπημένος με λίγο νερό (για την επιφάνεια)