Χοιρινά πικάντικα μπιφτεκάκια με σάλτσα μουστάρδας
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
4 στα 5Πλούσια σε πρωτεϊνη
Γιορτή Πατέρα,Πικ Νικ,Τσικνοπέμπτη
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες
- 1 αβγό
- αλάτι (Για τη σάλτσα μουστάρδας)
- 40 ml χυμός λεμονιού (Για τη σάλτσα μουστάρδας)
- 15 ml μέλι (Για τη σάλτσα μουστάρδας)
- 3 κ. σ. φρέσκια ρίγανη (Για τη σάλτσα μουστάρδας)
- 80 ml ελαιόλαδο (Για τη σάλτσα μουστάρδας)
- 100 γρ. μουστάρδα Ντιζόν (Για τη σάλτσα μουστάρδας)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- πιπέρι (Για τη σάλτσα μουστάρδας)
- 1/2 φλ. φρυγανιά
- 70 ml ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ. σ. ούζο
- 1/2 κ. σ. χυμός λεμονιού
- 1/4 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 2 κρεμμύδια μέτρια, τριμμένα
- 1/2 κ. σ. πάπρικα καπνιστή
- 600 γρ. κιμάς χοιρινός
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7133905
7135645
7123726
7062949
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα μπαχαρικά, το ξύσμα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κάθε τόσο βουτάμε τα χέρια μας σε ένα μπολ με νερό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το ούζο, το λεμόνι και ταυτόχρονα ζυμώνουμε. Τέλος ρίχνουμε και το αβγό, ζυμώνουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε τη φρυγανιά. Ρίχνουμε και 2 κ. σ. νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 1-2 λεπτά ακόμη. Πλάθουμε 8 μπιφτέκια και τα βάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη, πριν τα ψήσουμε. Τα λαδώνουμε καλά και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα. Σάλτσα μουστάρδας: Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ και συνοδεύουμε τα μπιφτεκάκια.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Πλούσια σε πρωτεϊνη
Γιορτή Πατέρα,Πικ Νικ,Τσικνοπέμπτη
Μεσημεριανό,Βραδινό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7133905
7135645
7123726
7062949
Για δες 4 ακόμη προϊόντα