Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧοιρινή ωμοπλάτη σιγομαγειρεμένη στη γάστρα με γλάσο από ρόδι και πετιμέζι
Ab logo
  • Χοιρινή ωμοπλάτη σιγομαγειρεμένη στη γάστρα με γλάσο από ρόδι και πετιμέζι

Χοιρινή ωμοπλάτη σιγομαγειρεμένη στη γάστρα με γλάσο από ρόδι και πετιμέζι

από Μυρσίνη Λαμπράκη

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Χοιρινή ωμοπλάτη σιγομαγειρεμένη στη γάστρα με γλάσο από ρόδι και πετιμέζι

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο (για το γλάσο)
  • 1 πρέζα κανέλα (για το γλάσο)
  • 1 κουταλιά σούπας μηλόξιδο (για το γλάσο)
  • 1 μικρό λεμόνι (χυμός) (για το γλάσο)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού πετιμέζι (για το γλάσο)
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ροδιού (για το γλάσο)
  • 1 ματσάκι φύλλα από θυμάρι
  • 1 σπάλα χοιρινή ολόκληρη
  • 1 ματσάκι δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα κύμινο (για το γλάσο)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064248
  • Μοσχοκάρυδο Τριμμένο 40 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064511
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064499
  • Μηλόξυδο Γυάλινη Φιάλη 500 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7084536
  • Ας μαγειρέψουμε

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC στον αέρα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και απλώνουμε το μίγμα αυτό πάνω στο χοιρινό κρέας από την εσωτερική μεριά. Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά του γλάσου και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ώστε να πήξει και να πυκνώσει η σάλτσα. Βάζουμε το κρέας σε μια σχάρα που έχουμε τοποθετήσει από κάτω ένα ταψί με νερό. Ψήνουμε αρχικά στους 180ºC για 40 λεπτά.

    Μετά τα σαράντα λεπτά αρχίζουμε να αλείφουμε το κρέας με το γλάσο. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται κάθε 15 λεπτά και για τουλάχιστον 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο το κρέας, το τυλίγουμε με λίγο αλουμινόχαρτο, το τοποθετούμε σε ένα ταψί και το αφήνουμε για 20 λεπτά στους 150ºC. Στη συνέχεια το ανοίγουμε και το περνάμε δυο φορές με μια γενναιόδωρη στρώση από γλάσο. Ανοίγουμε το γκριλ και αφήνουμε το χοιρινό να ροδίσει και να σχηματίσει τραγανή κρούστα. Βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να «σταθεί» για 20 λεπτά και κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα από πετιμέζι και ρόδι που έχει μείνει.

    Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Χοιρινή ωμοπλάτη σιγομαγειρεμένη στη γάστρα με γλάσο από ρόδι και πετιμέζι

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064248
  • Μοσχοκάρυδο Τριμμένο 40 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064511
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064499
  • Μηλόξυδο Γυάλινη Φιάλη 500 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7084536