Χοιρινό κότσι με μουστάρδα πορτοκάλι και πατάτες με τη φλούδα
από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 4 χοιρινά κότσια
- αλάτι (για τη σάλτσα)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
- 1,5 κουταλιές της σούπας ανάμικτα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι, δενδρολίβανο) (για τη σάλτσα)
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη (για τη σάλτσα)
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο ζωμό λαχανικών (για τη σάλτσα)
- 1,5 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (για τη σάλτσα)
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λεμόνι (για τη σάλτσα)
- πιπέρι
- Αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελαδινό
- 1 κιλό πατάτες μικρές φρέσκες με την φλούδα τους
- πιπέρι (για τη σάλτσα)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064488
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7068213
7126450
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7126679
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζετε τα κότσια μέσα σε ένα πήλινο με καπάκι και περιχύνετε με τη σάλτσα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC με σκεπασμένο το πήλινο, για περίπου 2-3 ώρες. Πλένετε τις πατατούλες, αλατοπιπερώνετε καλά και τις σκορπάτε στο πήλινο μαζί με τα κότσια. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Αυξάνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και ψήνετε με σκεπασμένο το πήλινο, για 1 ώρα ακόμα ανακατεύοντας κάθε 20 λεπτά για να απορροφήσουν οι πατάτες τη σάλτσα.Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και συνοδεύετε με μουστάρδα, αν θέλετε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064488
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7068213
7126450
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7126679
Για δες 4 ακόμη προϊόντα