facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧοιρινό με Σέλινο, Στερεοελλαδίτικο
Ab logo
  • Χοιρινό με Σέλινο, Στερεοελλαδίτικο
Χοιρινό με Σέλινο, Στερεοελλαδίτικο

Χοιρινό με Σέλινο, Στερεοελλαδίτικο

από Funky Cook
Η Food Blogger FUNKY COOK - Εύα Μονοχάρη προτείνει ένα εορταστικό μενού με γεύση Ελλάδας - κυρίως πιάτο το "Στερεοελλαδίτικο χοιρινό με Σέλινο". Χρόνια πολλά!
Εύκολη
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 1500 g χοιρινό για κατσαρόλα (για το κρέας)
  • 1200 g σέλερι (για το κρέας)
  • 1 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο (για το κρέας)
  • 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες (για το κρέας)
  • 1 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο (για το κρέας)
  • 100 ml ελαιόλαδο (για το κρέας)
  • 3 κούπες νερό, ζεστό (για το κρέας)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το κρέας)
  • αλάτι (για το κρέας)αλάτι (για το κρέας)
  • 2 αβγά (για το αυγολέμονο)
  • 1 λεμόνι, μεγάλο (για το αυγολέμονο)
  • 1500 g χοιρινό για κατσαρόλα (για το κρέας)
  • 1200 g σέλερι (για το κρέας)
  • 1 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο (για το κρέας)
  • 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες (για το κρέας)
  • 1 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο (για το κρέας)
  • 100 ml ελαιόλαδο (για το κρέας)
  • 3 κούπες νερό, ζεστό (για το κρέας)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το κρέας)
  • αλάτι (για το κρέας)αλάτι (για το κρέας)
  • 2 αβγά (για το αυγολέμονο)
  • 1 λεμόνι, μεγάλο (για το αυγολέμονο)

Ας μαγειρέψουμε

1. Σε μία πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με λίγο από το ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές μέχρι να αποκτήσει χρώμα.

2. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και το σέλινο, ψιλοκομμένα, τα πράσα κομμένα σε ροδέλες και ανακατεύουμε για 1-2’.

3. Προσθέτουμε 3 κούπες ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για περίπου 1 ώρα.

4. Ετοιμάζουμε το σέλερι, πλένοντας το καλά, χοντροκόβοντας τα φύλλα και τον κορμό, βράζοντας το σε άφθονο νερό για 10’ και, τέλος, στραγγίζοντας.

5. Προσθέτουμε το σέλερι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, διορθώνουμε εάν χρειαστεί με αλάτι και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για περίπου 35’, φροντίζοντας να παραμείνει ζουμί πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

6. Αφαιρούμε 1 κούπα από το ζουμί του φαγητού για να ετοιμάσουμε το αυγολέμονο.

7. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ζουμί από το φαγητό.

8. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό, κουνάμε την κατσαρόλα καλά και σερβίρουμε!

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Πρωτοχρονιά
Βραδινό
Χειμώνας
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Σέλερυ Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063950
  • Σέλινο Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064311
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 λιτ
    9,4 €/ λιτ
    €9,40
    7143658
  • Πράσα Ελληνικά Χύμα
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063897