Χοιρινό με Σέλινο, Στερεοελλαδίτικο
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
Καμία
Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1500 g χοιρινό για κατσαρόλα (για το κρέας)
- 1200 g σέλερι (για το κρέας)
- 1 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο (για το κρέας)
- 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες (για το κρέας)
- 1 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο (για το κρέας)
- 100 ml ελαιόλαδο (για το κρέας)
- 3 κούπες νερό, ζεστό (για το κρέας)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το κρέας)
- αλάτι (για το κρέας)αλάτι (για το κρέας)
- 2 αβγά (για το αυγολέμονο)
- 1 λεμόνι, μεγάλο (για το αυγολέμονο)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Ας μαγειρέψουμε
1. Σε μία πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με λίγο από το ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές μέχρι να αποκτήσει χρώμα.
2. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και το σέλινο, ψιλοκομμένα, τα πράσα κομμένα σε ροδέλες και ανακατεύουμε για 1-2’.
3. Προσθέτουμε 3 κούπες ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για περίπου 1 ώρα.
4. Ετοιμάζουμε το σέλερι, πλένοντας το καλά, χοντροκόβοντας τα φύλλα και τον κορμό, βράζοντας το σε άφθονο νερό για 10’ και, τέλος, στραγγίζοντας.
5. Προσθέτουμε το σέλερι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, διορθώνουμε εάν χρειαστεί με αλάτι και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για περίπου 35’, φροντίζοντας να παραμείνει ζουμί πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
6. Αφαιρούμε 1 κούπα από το ζουμί του φαγητού για να ετοιμάσουμε το αυγολέμονο.
7. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ζουμί από το φαγητό.
8. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό, κουνάμε την κατσαρόλα καλά και σερβίρουμε!