Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧοιρινό με σελινόριζα αβγολέμονο
Ab logo
  • 00:00
    -02:16
  • Χοιρινό με σελινόριζα αβγολέμονο

Χοιρινό με σελινόριζα αβγολέμονο

από "Funky Cook (http://www.funkycook.gr/)"
Χοιρινό με αβγολέμονο: μία αγαπημένη συνταγή από τη Funky Cook! Καλή όρεξη!

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Χοιρινό με σελινόριζα αβγολέμονο

Θα χρειαστώ υλικά για 5 μερίδες

5 μερίδες
  • 1200 g χοιρινό για κατσαρόλα (AB FRESH TO GO-Φρέσκο Ελληνικό Χοιρινό Μπούτι χωρίς κόκαλο)
  • 2 κλωναράκια σέλερι ή σέλινο
  • 2 g σελινόριζα (περίπου 600g)
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 2 πράσα
  • 1 κρεμμύδι
  • 600 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 50 ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Σέλερυ Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063950
  • Σελινόριζες Εισαγωγής
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063944
  • ΠΡΑΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063897
  • Κρεμμύδια Ξερά Στιφάδου
    ~1,5 κιλ
    ~0,79€/kg
    ~€1,19
    7064224
  • Ας μαγειρέψουμε

    1. Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το χοιρινό και το αφήνουμε στην άκρη ή στο ψυγείο.
    2. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.
    3. Κόβουμε τη σελινόριζα σε μέτρια κομμάτια, τα πράσα σε ροδέλες και τα κοτσάνια του σέλερι.
    4. Τέλος, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα φύλλα από το σέλερι.
    5. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρέας με λίγο ελαιόλαδο, του δίνουμε χρώμα από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
    6. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και σοτάρουμε για 2’.
    7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
    8. Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, στην πορεία αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό ώστε να έχει ζουμί το φαγητό.
    9. Όταν το φαγητό μείνει με το ? των υγρών αποσύρουμε, προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού και ετοιμάζουμε το αβγολέμονο.
    10. Χτυπάμε τα αβγά προσθέτοντας το χυμό ενός λεμονιού και λίγο-λίγο ζουμί από το ζεστό φαγητό.
    11. Περιχύνουμε το χοιρινό με το αβγολέμονο και κουνάμε την κατσαρόλα, χωρίς να ανακατέψουμε, μέχρι να αναμειχθεί το αβγολέμονο με το υπόλοιπο φαγητό.
    12. Σερβίρουμε με λεμόνι, φρέσκο πιπέρι και πολύ-πολύ φρέσκο ψωμί.

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική Παραδοσιακή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Χειμώνας
    Κυρίως πιάτο
    • 00:00
      -02:16
    • Χοιρινό με σελινόριζα αβγολέμονο

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Σέλερυ Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063950
  • Σελινόριζες Εισαγωγής
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063944
  • ΠΡΑΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063897
  • Κρεμμύδια Ξερά Στιφάδου
    ~1,5 κιλ
    ~0,79€/kg
    ~€1,19
    7064224