facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧοιρινό με σελινόριζα αβγολέμονο
Ab logo
Χοιρινό με σελινόριζα αβγολέμονο

Χοιρινό με σελινόριζα αβγολέμονο

από "Funky Cook (http://www.funkycook.gr/)"
Χοιρινό με αβγολέμονο: μία αγαπημένη συνταγή από τη Funky Cook! Καλή όρεξη!
Εύκολη
>60'
5/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

5 μερίδες
  • 1200 g χοιρινό για κατσαρόλα (AB FRESH TO GO-Φρέσκο Ελληνικό Χοιρινό Μπούτι χωρίς κόκαλο)
  • 2 κλωναράκια σέλερι ή σέλινο
  • 2 g σελινόριζα (περίπου 600g)
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 2 πράσα
  • 1 κρεμμύδι
  • 600 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 50 ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1200 g χοιρινό για κατσαρόλα (AB FRESH TO GO-Φρέσκο Ελληνικό Χοιρινό Μπούτι χωρίς κόκαλο)
  • 2 κλωναράκια σέλερι ή σέλινο
  • 2 g σελινόριζα (περίπου 600g)
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 2 πράσα
  • 1 κρεμμύδι
  • 600 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 50 ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

1. Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το χοιρινό και το αφήνουμε στην άκρη ή στο ψυγείο.
2. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.
3. Κόβουμε τη σελινόριζα σε μέτρια κομμάτια, τα πράσα σε ροδέλες και τα κοτσάνια του σέλερι.
4. Τέλος, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα φύλλα από το σέλερι.
5. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρέας με λίγο ελαιόλαδο, του δίνουμε χρώμα από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
6. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και σοτάρουμε για 2’.
7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
8. Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, στην πορεία αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό ώστε να έχει ζουμί το φαγητό.
9. Όταν το φαγητό μείνει με το ? των υγρών αποσύρουμε, προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού και ετοιμάζουμε το αβγολέμονο.
10. Χτυπάμε τα αβγά προσθέτοντας το χυμό ενός λεμονιού και λίγο-λίγο ζουμί από το ζεστό φαγητό.
11. Περιχύνουμε το χοιρινό με το αβγολέμονο και κουνάμε την κατσαρόλα, χωρίς να ανακατέψουμε, μέχρι να αναμειχθεί το αβγολέμονο με το υπόλοιπο φαγητό.
12. Σερβίρουμε με λεμόνι, φρέσκο πιπέρι και πολύ-πολύ φρέσκο ψωμί.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Χειμώνας
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 5 μερίδες

  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 λιτ
    9,4 €/ λιτ
    €9,40
    7143658
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7136110
  • Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 40g
    40 γρ
    32,75 €/ κιλ
    €1,31
    7064467
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,45 €/ τεμ
    €2,69
    7133107