facebook-pixel
Ab logo
  • Χοιρινό στη σχάρα
Χοιρινό στη σχάρα

Χοιρινό στη σχάρα

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Εύκολη
>60'
0/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • Αλάτι
  • 4 μπριζόλες χοιρινές
  • πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί (για τη μαρινάτα)
  • κανέλα ξύλο (για τη μαρινάτα)
  • γαρίφαλο (για τη μαρινάτα)
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (για τη μαρινάτα)
  • αλάτι (για τη μαρινάτα)
  • πιπέρι (για τη μαρινάτα)
  • δενδρολίβανο (για τη μαρινάτα)
  • 1 λεμόνι (χυμός) (για τη μαρινάτα)
  • Αλάτι
  • 4 μπριζόλες χοιρινές
  • πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί (για τη μαρινάτα)
  • κανέλα ξύλο (για τη μαρινάτα)
  • γαρίφαλο (για τη μαρινάτα)
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (για τη μαρινάτα)
  • αλάτι (για τη μαρινάτα)
  • πιπέρι (για τη μαρινάτα)
  • δενδρολίβανο (για τη μαρινάτα)
  • 1 λεμόνι (χυμός) (για τη μαρινάτα)

Ας μαγειρέψουμε

Aλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας. Bάζουμε τις μπριζόλες μέσα στη μαρινάτα, καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Kατά διαστήματα γυρίζουμε τις μπριζόλες ώστε να μαριναριστούν από όλες τις πλευρές. Tην επόμενη μέρα βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο και τις ψήνουμε σε σχάρα (που έχουμε αλλείψει με λαδάκι) σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C έως ότου ροδίσουν. Προσθέτουμε σε τακτά διαστήματα μαρινάδα για να διατηρηθούν οι μπριζόλες μας μαλακές.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064248
  • Χοιρινή Μπριζόλα Με Οστό Ελληνική
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7074898
  • ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΨΙΛΕΣ ΒΑΒΥ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ 750 ML
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7104641
  • Κανέλα Ολόκληρη 13g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064498