Χωνάκια με κιμά
από Σιμόνη Καφίρη
Δυσκολία
ΔύσκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1/2 κιλό κιμά βόειο (για τη γέμιση)
- 1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας (για τη γέμιση)
- 2 αβγά βρασμένα και ψιλοκομμένα (για τη γέμιση)
- 1 ποτηράκι κρασί άσπρο (για τη γέμιση)
- 1 τομάτα μεγάλη, ψιλοκομμένη (για τη γέμιση)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη μπεσαμέλ)
- 1/2 κιλό περίπου φύλλο κρούστας (για τα χωνάκια)
- Αλάτι (για τη μπεσαμέλ)
- 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα (για τη μπεσαμέλ)
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι (για τη μπεσαμέλ)
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο (για τη μπεσαμέλ)
- αλάτι (για τη γέμιση)
- μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων (για τα χωνάκια)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064442
7152434
7076495
7082725
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Ετοιμάζετε τη γέμιση. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά.Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε και την τομάτα αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει ο κιμάς και να μείνει με το λαδάκι του. Όταν μισοκρυώσει, προσθέτετε τα αυγά και το τυρί. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ. Λιώνετετο βούτυρο και ανακατεύετε καλά το αλεύρι, με αβγογδάρτη. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνετε το γάλα χλιαρό και ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να γίνει μια λεία μέτρια κρέμα. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και την ανακατεύετε στον κιμά. Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες 12x20εκ. Βάζετε δύο - δύο κομμάτια αλειμμένα με ελαιόλαδο ή βούτυρο, τα τυλίγετε σε χωνάκι, τα γεμίζετε με το μείγμα του κιμά και κλείνετε το άνοιγμα,σπρώχνοντας τη μύτη του φύλλου που προεξέχει προς το εσωτερικό του χωνιού, ώστε να σκεπάσει τη γέμιση.Αλείφετε με ελαιόλαδο (ή βούτυρο) και πινέλο όλο το χωνί και το τοποθετείτε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα χωνάκια. Τα διατηρείτε στο ψυγείο. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρετε αμέσως.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064442
7152434
7076495
7082725
Για δες 4 ακόμη προϊόντα