- Διαλύουμε τη μαγιά σε 50 ml χλιαρό νερό και προσθέτουμε 1 κουταλιά αλεύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 20 λεπτά).
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι. Κάνουμε στο κέντρο μια λακούβα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της μαγιάς και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο-λίγο το υπόλοιπο νερό, μέχρι να γίνει μια μαλακή, ελαστική ζύμη.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να διπλαστεί σε όγκο (περίπου 1 ώρα, ίσως και λιγότερο αν υπάρχει αρκετή ζέστη στον χώρο).
- Κόβουμε μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτου και φτιάχνουμε κώνους ύψους 10 εκ. και διαμέτρου 6 εκ. περίπου. Προθερ-μαίνουμε τον φούρνο στους 200ΊC.
- Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Με ένα μαχαίρι κόβουμε κομμάτια σε σχήμα τραπεζίου.
- Τυλίγουμε κάθε κομμάτι γύρω από έναν αλουμινένιο κώνο, και τα ακουμπάμε όλα μαζί σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά.
- Βγάζουμε τα χωνάκια από τον φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
- Παίρνουμε ένα σκεύος ψηλό, που όμως χωράει στον φούρνο, και το γεμίζουμε με όσπρια (φακές, φασόλια κ.λπ.). «Σφηνώνουμε» εκεί τα χωνάκια και βάζουμε στο καθένα από 1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας, λίγους κύβους ζαμπόν και κομμάτια μοτσαρέλας. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη παρμεζάνα.
- Ψήνουμε τα χωνάκια στον φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν.