Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧόρτα βραστά με ωμά κολοκυθάκια, αβοκάντο και τζίντζερ
Ab logo
  • Χόρτα βραστά με ωμά κολοκυθάκια, αβοκάντο και τζίντζερ

Χόρτα βραστά με ωμά κολοκυθάκια, αβοκάντο και τζίντζερ

από #MadeWithAB
μεσογειακή διατροφή

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Χόρτα βραστά με ωμά κολοκυθάκια, αβοκάντο και τζίντζερ

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 4 κολοκυθάκια, πλυμένα, κομμένα σε πολύ λεπτές «φλούδες» με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε πατάτες
  • 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο αβοκάντο, καθαρισμένο, σε μικρούς κύβους
  • 400 βρασμένα χόρτα εποχής (αλμύρα, βλίτα ή άλλα), στραγγισμένα
  • 7 κλωνάρια φρέσκος κόλιανδρος (τα φύλλα)
  • 90 ml ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 40 αμύγδαλα, κοπανισμένα
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 50 ml χυμός λάιμ (για τη σάλτσα)
  • 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας (για τη σάλτσα)
  • 2 κ. σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (για τη σάλτσα)
  • 1 κ. σ. μέλι ή καστανή ζάχαρη (για τη σάλτσα)
  • 1 κ. σ. σουσάμι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγανάκι μέχρι να ροδίσει απαλά (για τη σάλτσα)
  • φέτες λάιμ ή λεμονιού, για το σερβίρισμα

Ας μαγειρέψουμε

Σάλτσα: Χτυπάμε όλα τα υλικά με το σύρμα σε ένα μπολάκι. Σαλάτα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε με τις φέτες λάιμ ή λεμονιού. ΜΥΣΤΙΚΟ: Η σαλάτα αυτή συνοδεύει θαυμάσια καπνιστά ή φρέσκα ψάρια.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Βραδινό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
  • Χόρτα βραστά με ωμά κολοκυθάκια, αβοκάντο και τζίντζερ