Χόρτα βραστά με ωμά κολοκυθάκια, αβοκάντο και τζίντζερ
από #MadeWithAB
μεσογειακή διατροφή

Εύκολη
>60'
0/5
Χαμηλό
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 4 μερίδες
- 4 κολοκυθάκια, πλυμένα, κομμένα σε πολύ λεπτές «φλούδες» με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε πατάτες
- 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, πολύ ψιλοκομμένη
- 1 μέτριο αβοκάντο, καθαρισμένο, σε μικρούς κύβους
- 400 βρασμένα χόρτα εποχής (αλμύρα, βλίτα ή άλλα), στραγγισμένα
- 7 κλωνάρια φρέσκος κόλιανδρος (τα φύλλα)
- 90 ml ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
- 40 αμύγδαλα, κοπανισμένα
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 50 ml χυμός λάιμ (για τη σάλτσα)
- 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας (για τη σάλτσα)
- 2 κ. σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (για τη σάλτσα)
- 1 κ. σ. μέλι ή καστανή ζάχαρη (για τη σάλτσα)
- 1 κ. σ. σουσάμι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγανάκι μέχρι να ροδίσει απαλά (για τη σάλτσα)
- φέτες λάιμ ή λεμονιού, για το σερβίρισμα
- 4 κολοκυθάκια, πλυμένα, κομμένα σε πολύ λεπτές «φλούδες» με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε πατάτες
- 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, πολύ ψιλοκομμένη
- 1 μέτριο αβοκάντο, καθαρισμένο, σε μικρούς κύβους
- 400 βρασμένα χόρτα εποχής (αλμύρα, βλίτα ή άλλα), στραγγισμένα
- 7 κλωνάρια φρέσκος κόλιανδρος (τα φύλλα)
- 90 ml ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
- 40 αμύγδαλα, κοπανισμένα
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 50 ml χυμός λάιμ (για τη σάλτσα)
- 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας (για τη σάλτσα)
- 2 κ. σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (για τη σάλτσα)
- 1 κ. σ. μέλι ή καστανή ζάχαρη (για τη σάλτσα)
- 1 κ. σ. σουσάμι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγανάκι μέχρι να ροδίσει απαλά (για τη σάλτσα)
- φέτες λάιμ ή λεμονιού, για το σερβίρισμα