Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧριστουγεννιάτικες σοκολατένιες τρούφες
Ab logo
  • Χριστουγεννιάτικες σοκολατένιες τρούφες

Χριστουγεννιάτικες σοκολατένιες τρούφες

από NESTLÉ DESSERT
Ένα αγαπημένο σοκολατένιο γλυκό ιδανικό για μικρούς και μεγάλους

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

5 στα 5
Χριστούγεννα
Γλυκό
Χριστουγεννιάτικες σοκολατένιες τρούφες

Θα χρειαστώ υλικά για 36 μερίδες

36 μερίδες
  • 180 ml κρέμα γάλακτος
  • 600 g κουβερτούρα Nestle Dessert
  • 60 ml λικέρ
  • 110 g μαύρη ζάχαρη
  • 25 g φουντούκια

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Κρέμα Γάλακτος 200 ml
    200 ml
    6,45 Ε/ λιτ
    €1,29
    7078311
  • Κουβερτούρα Dessert 200g
    200 γρ
    10 Ε/ κιλ
    €2,00
    7076023
  • Λικέρ Cointreau 700ml
    700 ml
    32,04 Ε/ λιτ
    €22,43
    7140002
  • ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ 500 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7071882
  • Ας μαγειρέψουμε

    1. Βάλτε την κρέμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και δώστε της μια βράση. Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα μεσαίο μπολ και ρίξτε την κρέμα από πάνω. Βάλτε το μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει και με ένα μεταλλικό κουτάλι, ανακατέψτε μέχρι το μίγμα μας να γίνει λείο. 2. Ρίξτε μέσα και το λικέρ και αποσύρετε το μπολ από το μπεν μαρί. 3. Βάλτε λαδόκολλα σε μια μεταλλική φόρμα 20x20εκ. και ρίξτε το μίγμα σας μέσα. Χτυπήστε τη φόρμα σας για να πάει το μίγμα παντού. 4. Είναι βολικό να εξέχει η λαδόκολλα από το ταψί για να μπορέσετε να βγάλετε τη τρούφα πιο εύκολα. Βάλτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μίγμα. 5. Σε ένα μικρό τηγανάκι και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά βάλτε τα φουντούκια. Ανακατέψτε συχνά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να μοσχομυρίσουν. Αφαιρέστε από το τηγάνι και σπάστε τα φουντούκια ελαφρά στο γουδί ή στο μούλτι. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Πασπαλίστε με ζάχαρη τη λαδόκολλα που έχετε βάλει σε ένα ταψί του φούρνου. 6. Ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφαιρέστε τη λαμαρίνα από το φούρνο. Ρίξτε από πάνω τη λιωμένη ζάχαρη και τα καβουρδισμένα φουντούκια και αφήστε να κρυώσουν τελείως μέχρι να πήξει το μίγμα. Μεταφέρετε το μίγμα αυτό στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπήστε για να ψιλοκοπούν και να γίνει σκόνη. 7. Αφαιρέστε την τρούφα από το ταψί και φέρτε σε θερμοκρασία δωματίου. Κόψτε σε 36 ίσα τετράγωνα κομμάτια . 8. Πασπαλίστε το με τη γλυκιά σκόνη φουντουκιού και σερβίρετε.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Χριστούγεννα
    Γλυκό
    Γλυκό
    • Χριστουγεννιάτικες σοκολατένιες τρούφες

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Κρέμα Γάλακτος 200 ml
    200 ml
    6,45 Ε/ λιτ
    €1,29
    7078311
  • Κουβερτούρα Dessert 200g
    200 γρ
    10 Ε/ κιλ
    €2,00
    7076023
  • Λικέρ Cointreau 700ml
    700 ml
    32,04 Ε/ λιτ
    €22,43
    7140002
  • ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ 500 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7071882