facebook-pixel
Ab logo
  • Χταπόδι Στιφάδο
Χταπόδι Στιφάδο

Χταπόδι Στιφάδο

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δύσκολη
>60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 300 γρ πράσο σε μισές ροδέλες
  • 700 γρ χταπόδι πλοκάμι
  • 500 γρ ξερά κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 12 κρεμμυδάκια φρέσκα (το άσπρο μόνο) ολόκληρα
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 140 γρ πελτέ ντομάτας
  • 200 γρ μελιτζάνα σε κύβους
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 συμπυκνωμένο ζωμό λαχανικών
  • 2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 700 γρ  νερό
  • 300 γρ πράσο σε μισές ροδέλες
  • 700 γρ χταπόδι πλοκάμι
  • 500 γρ ξερά κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 12 κρεμμυδάκια φρέσκα (το άσπρο μόνο) ολόκληρα
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 140 γρ πελτέ ντομάτας
  • 200 γρ μελιτζάνα σε κύβους
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 συμπυκνωμένο ζωμό λαχανικών
  • 2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 700 γρ  νερό

Ας μαγειρέψουμε

1. Βγάζουμε το χταπόδι από τη συσκευασία και το βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Το χταπόδι έχει αποψυχθεί μόλις αποκτήσει ελαστικότητα η σάρκα του.
2. Σε ένα μπολάκι με νερό ξεπικρίζουμε τη μελιτζάνα για λίγη ώρα και κατόπιν τη στραγγίζουμε καλά.
3. Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να γυαλίσουν και προσθέτουμε τη μελιτζάνα, τα φρέσκα και το ξερά κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2' ακόμα.
4. Προσθέτουμε το χταπόδι, την ντομάτα και το νερό.
5. Τέλος ρίχνουμε τον πελτέ, το ξύλο κανέλας, το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά.
6. Σιγοβράζουμε για 20' περίπου και κατόπιν προσθέτουμε την κανέλα.
7. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 10' και ρίχνουμε τη μουστάρδα ανακατεύοντας καλά να πάει παντού. Αφήνουμε να πάρει μία βράση ακόμα για 8' περίπου.
8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Κανέλα Ξύλο 50g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7474814
  • Δάφνη Εύβοιας 20 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7068814
  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7069760
  • Κρεμμύδια Χλωρά Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064229